torsdag 29 maj 2014

Matfrågan, spett och strandchill!

Startade dagen med att göra marinad. Olja, soya, pressade vitlöksklyftor, chili, salt och peppar! Sedan Var det till att fixa fläskfilespett med paprika och gullök. Barnen fick korv med bröd och monsterläsk och sedan var det full rulle i 4 timmar. Att laga mat är verkligen inte något jag tycker om i vanliga fall men att fixa grillkäk är desto roligare. Det känns så enkelt att bara lägga på något gott. Att komma på middagar varje dag som skall passa alla är inte det lättaste. Ofta har en ätit något med fisk till lunch eller på dagis och då vill man ju inte ha det en gång till. Eller så är det köttfärs, kyckling eller pasta! Nej, funderar på att prova Linas matkasse istället.. alla som gör det påstår att det medföljer bra och nya spännande recept vilket hade varit bra för vår del så vi slipper den ständiga matfrågan: OCH VAD SKALL VI LAGA TILL MIDDAG IDAG DÅ? Men så länge det grillas ( vilket det görs från april till september ) så finns där ofta något för alla.

När lunchgästerna vandrat hem så blev det 1,5 timmes powernap för hela familjen. Välbehövligt må jag säga!





Vinden hade lagt sig till kvällen så vi passade på att köra bort och busa på sanddynorna i Falsterbo. Milo älskar att springa där och leka gömme bland vass och skogssnår. Det är helt fantastiskt att ha denna miljö ett stenkast från hemmet och som det känns nu så kommer jag aldrig någonsin vilja flytta härifrån! Bara längtar till man kan ta hojen ner och bada hela dagarna! 















Imorgon är det dags att leta fram cowboyhattar till kvällens fest. Imorgon går vi även in i V31 och har alltså ca 9 veckor kvar! Som vi längtar! :) <3

Ha en trevlig kväll kära läsare!

/ K

3 kommentarer:

Anonym sa...

så fina bilder :)

Halajna sa...

Samma känsla kring mat, så vi har kört matkasse från vår matöppet butik här i byn! Den är super! Jag har förstått av folk som testat runt lite att city gross kasse ska vara bäst👍 mkt mat (vårt matöppet tillhör citygross) skönt med färdiga recept pch alla tillbehör i kylen, gör kvällen så mycket mer harmonisk ☺️

Kristin Moser sa...

Tack för tipset Helena. Skall se vad som finns här i trakterna. Kanske kan man få lite enklare stunder kring vardagsmaten framöver ;)