lördag 6 september 2014

Med smak av Italien..

Även då vi bor så nära.. så är det ändå så långt till gamla Skanör.. där det genuina husen ligger och där det dyker upp en och en annan liten butik runt knuten. Vi en lyktstolpe mitt i smeten hänger en klädlina med lite plagg utspridda. En känsla av Italien infinner sig och slår man ett öga dit bandet slutar så ser man att man hamnat vid byns Italienska glassrestaurang. Ja, numera är det inte bara en glasseria utan även en restaurang med italienska specialiteter och spännande rätter. Nog kan de ta betalt där inne.. vart i Skanör kan de liksom inte det? Iallfall, vi körde dit i eftermiddags och tog vars en glass. Stratiatella och Italiensk vanilj. De 24 graderna i luften gjorde oss påminda om de sköna sommardagar vi haft och hade det inte varit för blåsten och löven så skulle man kunna tro det var en dag i juli. Men sådana septemberdagar som idag fungerar alldeles prima de med. Milo hade glass i hela ansiktet innan han ens tagit tredje tuggan.. men det är väl så det skall vara att vara barn! Tur att de gulsvarta stickande djuren verkar ha lämnat landet för i år. 

Promenixen fortsatte sedan längs med gatan och efter att ha kikat i ett par butiker vandrade vi ner till hagarna vid havet. Hagarna är stora så vi var ju inte enda vid havet.. men vi såg iallafall något blått! Korna var väldigt nyfikna idag och var precis intill staketet. Milo matade med gräs och när de sträckte fram sin långa tunga så skrattade han för glatta livet.. vågade man mata tro? Nej, det fick mamma göra istället! Sedan plockade vi blommor. Massvis av färgglada blommor slingrade sig längs med stigen och vi slog oss ner en stund i solen. Idylliskt! Milo gjorde älskar älskar inte och bestämde sig för att bli en gul blomma när han blir stor. Ja, han har fått för sig att han antingen skall bli brandman eller blomma.. just nu är det blomma som står överst på den framtida yrkeslistan ;). Tokiga lille plutt! Lowisen sussade gott i vagnen under hela glassturen. Han ser ut att trivas bra där i vagnen.. tillskillnad från sin storebror när han var i samma ålder.. han fick man bära runt med istället då han aldrig ville ligga ner!



Nu har jag handlat all mat till ikväll, pimpat matbordet, storstädat och gjort mig i ordning. Så nu kan gästerna få dyka in precis när det vill!

På återseende!

/ K

Inga kommentarer: