fredag 12 september 2014

Playdate, fredagsmys och när dinosaurierna vaknar till liv..

En heldag med Nathalie och barnen blev det denna dag. De kom på frukost/lunch- brunch redan vid 11 och vi mumsade på nybakta bullar med massa olika sorters pålägg.. och en massa kaffe! Ungarna käkade ägg så det stod ur öronen. Mätta och belåtna sprang de sedan ut i trädgården och hoppade studsmatta. De lekte och busade både inne och ute innan de fick vars en Pigelin på trädäcket. Solen strålade och barnen satt så fint och njöt av sina glassar- fredagsmys på hög nivå. Efter ett tag begav vi oss bort till piratlekplatsen så de fick springa av sig lite till. Sedan byggde de tåg i trädgården, byggde koja, gungade och letade äckliga spindlar! Barn alltså, de har alltid något i kikaren och kan alltid hitta på en ny lek innan de ens avslutat den gamla, underbart!

När pappa F kom hem så beställde vi pizza. Innan pizzerna var hämtade hade dock båda barnen somnat i soffan, det tar på krafterna att busa. Milo sover fortfarande men vaknade för en stund sedan för att dricka ett glas oboy. Lowe sussar i andra soffhörnet och vi hoppas att han får en bättre natt idag än vad han hade igår. Han har nämligen fortfarande kvar slem i halsen och kommer inte till ro. Vi suger med Näsfridan för att få ut det och ger honom koksaltsdroppar i näsan. Nu idag har han även börjat klökas igen och det är lika läskigt som vanligt, åh vad jag hatar förkylningar på småttingar!

För ett ta sedan läste jag om någon som låtit alla leksaker bli levande under natten för att överraska sina barn. Då Milo har en helt fantastisk fantasi och är tokduktig på att hitta på nya lekar med historier i så tänkte även jag testa på detta. Alla hans dinosaurier har ikväll, efter han somnat, ställts uppdukade på matbordet  tillsammans med några av hans gosedjur. De har öppnat flingpaketet, havrgrynen, oboyen, kaffet och tagit fram te. De har brutit knäckebröd i bitar, tänt ljus, norpat morötter och ätit havrefras. Ja, imorgon får vi se vad Milisen säger när han följer spåren från hans rum ner till matbordet :) hihi!
Dags att återgå till filmen i soffan. På återseende imorgon!

/ K

Inga kommentarer: