söndag 17 juni 2012

Babytacos, dinokoll & saknad pappa!

Gårdagens taccoafton blev jättegod och vi gjorde även en portion med mat till Milo. Han fick såklart ingen taccokrydda på sin färs men så kokte vi makaroner. Tillsammans med lite smör, en liten klick craime fraiche och lite mosade majsbitar blev det en liten rätt som jag egentligen tror lillen tyckte om. Att tugga köttfärs som inte är slät var svårt för honom och även om jag mosade den till små små bitar så såg han ut att tycka det var besvärligt! Makaronerna tuggades iallafall fint och slank ner utan problem! Tror det kan vara bra övning med makaroner för finmotoriken. Att öva på att äta själv! Men ofta blir saker och ting man gör själv torra.. tips om vad man kan ha i maten som inte är för starkt, inte för salt men ändå saftigt och gott för de små?


Som vanligt när vi är där nere rotar vi bland gamla grejer och det vi hittade nu som vi trodde skulle vara skoj för plutten var min gamla plastgosedinosaurie. Den piper om man trycker den på magen och det låter lite märkligt. Det lät så märkligt att lillen backade tillbaka och hunden började tokskälla. Men efter en närmre titt så hade Milo bekantat sig med gosedjuret och den var helt ok! ;). Nu börjar det kännas tungt att vara hemma själv! Tröttare än tröttast är jag och jag tror att lillen saknar sin pappa jättemycket! Papaaapaa paa pappa papaa.. springer han runt och säger och när vi kollade fotbollen i fredags kväll och där kom in en kille i rummet så kröp han dit allt vad han kunde. Sedan kikade han upp med ett stort leende på honom vilket snabbt utbyttes till en orolig min när det inte var den han trodde det var- pappa! Pappa kom hem nuu! Om 2 timmar! LÄNGTAR! :DSöndagsmys står på menyn heeela kvällen men först skal jag och lilleman trotsa det ruggiga vädret för att handla lite mat! Ha en toppenkväll!

/ K & M

1 kommentar:

Sandra sa...

Vi kör mkt med krossade tomater och matgrädde tycker det funkar bra och gör det lagom kladdigt! :) En kompis kokade lax i cremefraich med lite senap och fryst till sen pasta till det. Uppskattades att de små! VI ger oxå makaroner rätt ofta :) Härligt att han kommer hem! Emanuel har jobbat 5 nätter denna vecka + dagar så vart tufft för båda :P