tisdag 5 juni 2012

Tisdagsmellis, prasselskoj & jobbtankar!

Godkväll kära ni!:). Mellismålen ser lite annorlunda ut nu när lillen blivit större. Den där gröten han älskat från att han började äta annat än bröstmjölk är inte längre någon sensation. Nu är det macka som gäller, macka och mosad banan! Jag fick tipset att testa med Lingongrova och leverpastej som första smörgås till bebis men i Lingongrovan var det små frön som lillen hade lite svårigheter med att mala ner. Istället fick det bli polarkaka med smör och det gick sannerligen hem! Gudmor Tessie tittade förbi en stund i eftermiddags och busade hejvilt med grabben. Milo lade genast beslag på Tessies Metro hon norpat från skolan och den blev genast en rolig prasselleksak. En kvart senare var det nyhetslappar i hela vardagsrummet men en glad Milo fortsatte att tjoa med dagens gäst! De byggde bilbana och lekte flygplan medan mamma packade ihop 2 stora övernattningsväskor inför kvällens vistit i Skanör :).Just nu sover Milo efter en lååång promenad och lekplatsskoj. Pappa F har kört ner till gotterian för att handla hem lite godsaker inför kvällen. På himmeln skymtas blåa fläckar och jag känner på mig att morgondagen kommer bestå av solglimtar :)! Optimist eller?

En kväll som denna är väldigt välbehövlig. Ledighet, mys och att bara få spendera tiden med varandra. Att få njuta och skratta tillsammans. Jag är så glad över att vi hela detta första år har haft så himla mycket tid tillsammans hela familjen. Egentligen tycker jag det borde vara en rätttighet att både mamman och pappan skall få spendera alla tid tillsammans med sitt/sina barn när de är små. Det slog mig just idag att mina mammadagar snart är över och att ledigheten snart är förbi. 2 månader kvar och kanske lite till är vad som finns innan det är dags att komma in i vanliga rutiner igen. Men vad är vanliga rutiner? För mig? Jag som har pluggat hela livet skall nu jobba heltid och hur är det? Just nu sitter jag och väntar svar från lite blandade ställen gällande olika arbeten. Jag gillar inte att vänta! Ovissheten och stressen är jobbig! Jag har sökt mitt absoluta drömjobb men om jag får det eller inte, det är frågan! Jag har sökt lite andra jobb också som jag verkligen hade varit glad för men det återstår som sagt att se! Nu skall jag fortsätta att njuta av kvällen och lägga jobbtankar på hyllan ett tag!

Njut av kvällen ni med!

/ K & M

3 kommentarer:

Maja sa...

SV: Eskilstuna är lite närmare iaf :) .. Men kolmården är ju större!
Håller verkligen tummarna för dig, det är skönt att ha jobb men jag är ju "bara" barnskötare och det blir ju lätt att man struntar i att utbilda sig när man redan har fast jobb så det är både och de där. Åh vad gullig du är, ska kolla igenom vad jag vill ha för bilder så skickar jag över några, gulliga du! Stor kram.

Sandra sa...

polarbröd är favorit här hemma med! Nya header är jättefin! Älskar verkligen bilden med sandhjärtat! så fin!

Carro sa...

Sv: Hahha, fast... det är inte min kula, det är min väns gravidkula. :)
Läser du inlägget så förstår du!