onsdag 13 juni 2012

Boll i plaskedamm och utvecklingens olika faser!

God förmiddag i stugorna! :). Onsdag och vi har varit hurtiga som bara den. 4 maskiner tvätt har hunnit bli klara, 3 km promenad har vandrats, vi har handlat och så har vi haft klädrensning. Bullar har fixats, bretts och så har kaffet kokats! Majskrokarna, spaghetti med köttfärssås och vattenflaskan ligger nerstoppade i korgen för idag skall vi picknicka med Milos lilla kompis Gustaf och hans mamma! Mot Trelleborg bär det av och så skall vi hitta en mysig park att vara i! Idag är vädret dock inte lika bra som det var igår när vi fyllde lille plaskedammen som mormor och morfar fixat. En röd pool i alldeles lagom sise för en snart 11 månaderskille och det var skoj att kasta i alla bollar. En något för stor fotboll blev första grej att åka i och därefter var det nyckelpigebollen och slutligen halva bodyn!  ;). Plaska var superskoj men när Milo skulle ställa sig mot kanten sjönk den mjuka ramen ihop vilket han såg ut att tycka vara underligt!

Idag är det sista dagen denna vecka som vi har pappa F hemma. Imorgon åker han nämligen iväg till Stockholm med sina kompisar för att gå på festivalen Summerburst och bo över, en minisemester som varit planerad länge! Så nu skall man få känna på hur det är att ta hand om lillkillen själv i 3 dagar. Vi hoppas innerligt att han är snäll och nöjd med sin mamma och att vädret blir bra så att vi kan vara utomhus och hitta på saker. Milo älskar att vara utomhus och jag tycker att det blir mindre gnäll när man är iväg. Det finns så mycket mer att göra utomhus nu när han kommit upp i denna ålder och att krypa omkring i lägenheten är inte alls lika skoj som att utforska en hel värld. 

Nya grejer, mer att titta på och olika platser. Hela världen är en lekplats och den skall upptäckas. Just nu pratar lillen som bara den och har nyligen upptäckt att han har bra kraft i rösten. Han skriker högt utan anledning för att sedan bli tyst ett tag och vänta på svar. Sedan skriker han igen och svarar man honom så kryper han ihop till en liten boll och skrattar lite lurigt för sig själv, söta lilla knasboll ;). Så mycket denna kille har för sig och så testar han sina föräldrars gränser om och om igen! Ibland går det inte att lista ut varför han plötsligt blir ledsen och verkligen inte vill någonting mer än att vara ihopkurad i mammas famn. Ibland går det inte att sätta ner honom överhuvudtaget utan att det vrålas för fullt. Det är så mycket som sker i utvecklingen hela tiden och det är häftigt att se att det kan skilja så mycket bara på någon vecka eller två. Att humöret ändrats och att han blivit mycket mer bestämd än förut. Han vet vad han vill denna lilla plutt och finner sig nästan alltid glad. Skrattet har blivit mycket högre och tappar man någonting i golvet ekar dessa ljuva toner genom hela lägenheten :)!

Ha en trevlig dag så bjuds det på lite mer bilder senare i eftermiddag! Adjökens!

/ K & M

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det som väntar på något gott...
För det är så man brukar säga va? ;)

Vi SKA träffas mer. Det var ju så mysigt sist ;)

Blue Velvet - Vegas mamma sa...

Asså gud så skönt ni har det nere i Skåne... Måste nästan flytta "hem" igen...