måndag 4 juni 2012

Bland kängurus och sköldpaddor- Parkmys för hela slanten!


Första lilla djurparksbesöket blev det igår eftermiddag. Djurpark och djurpark, vi tog en sväng i Folkets Park här i stan och spanade in vad det fanns för djur. Kängurus, sköldpaddor, kaniner, grisar, marsvin, fåglar och lite andra sorters djur hittade vi och roligast var det att spana i sköldpaddorna. Vi stod bakom gallert och Milos blick följde de långsamma sköldpaddorna hela tiden. Likaså var det intressant att titta på kängurun som tvättade sig precis som kaninen gör ;). Detta med djur alltså.. det verkar som att de flesta barn gillar dessa och det är jättekul att se att ens barn nu uppskattar och tycker det är roligt. Själv tycker jag att det blir roligare med Milo för varje dag som går. Han blir mer och mer medveten om saker runt omkring och förstår en hel del. Frågar man honom var klockan är så kikar han på väggen där den sitter och när vi värmer mat i micron så vet han att det är dags att äta- Plinkplongljudet har han koll på ;).




igår kände man sig som 10 år igen, haha! I Folkets Park var vi ofta när vi var yngre med skolan och det som var höjdaren då var att klättra upp i lekplatsens stora spindelnät. Ett nät med tjocka elastiska tampar som gick att ta sig fram på. Karuseller var där även gott om men det är plutten lite för liten för än ;). När han blir större skall han allt få åka Veteranbilarna med mamma precis som vi själva gjorde när vi var små! :)

Idag verkar Milo mycket piggare och prickarna är inte alls så röda som de varit de andra dagarna. Hela natten har han sovit och nu är det slut med kvällspromenader för att få honom att somna! Pappa F har kunnat natta honom ett bra tag genom att bara lägga ner honom i sängen och sitta bredvid och sjunga. Ca en kvart tar det innan han somnar. Men när jag ger mig på detta uppstår kaos! Lillen skall hela tiden ställa sig upp och sträcker sig med armarna upp till mig. Han skriker och vägrar ligga ner. Igår däremot, när vi båda satt där inne så tog det en halvtimme. Jag tror vi sjöng 27 olika godnattvisor innan lillen slöt sina ögon för natten! Men inget gnäll och inget kaos- riktigt skönt, det får ta tid!

Idag är en fixardag där vi skall fixa ny bankdosa, ringa lite samtal, tvätta, handla, promenixa, busa och så skall mamma och Milo BAKA! Vad det blir får ni se senare ;). Ha en kanondag! 

/ K & M

3 kommentarer:

Anonym sa...

skönt att han är bättre den lille pricken!

Emma - Mamma till Viggo & Melker. sa...

Riktigt fina bilder :) Mysigt med parkhäng!

Sv: Tack, roligt att inreda... Så skönt att vi verkligen börjar få ordning här hemma nu... Har ju bott i huset i flera år nu, så på tiden att få det som man vill ha det :D Förstår om du längtar efter hus!

Hoppas ni har en bra måndag! :)
KRAM

Maja sa...

Åh hoppas han inte blir sämre, lilla plutten. Fast skönt om det faktiskt var vattenkoppor, att han haft det tänker jag ! :)
^Åh vad mysigt med djurpark, bor ni nära ? Här i örebro finns det ingen, vi får åka till kolmården eller eskilstuna om vi vill se andra djur än "bondgårds" djur :) Iof tycker dom väl att det är lika roligt när dom är så här små :) .. Hoppas ni haft/får en mysig dag. Stor kram vännen.