tisdag 8 maj 2012

Affärkaos med nyckeltapp & fina firren på menyn!


Ja, ett något kaotiskt handlande blev det denna tisdag! Vi handlar alltid på Malmborgs och där vi bor är affären låååång så in i. Givetvis står all barnmat mm längst in i affären så det blir alltid ett helvarv. Plastnycklarna som Milo inte kan vara utan på våra promenixer hade han givetvis i handen hela vägen.. fram tills vi kom till kassan.. hmm? Lillkillen började pipa likt en fågelunge och nycklarna kunde vi inte hitta! Bitringen ville han inte ha, inte klasen med bananer, inte mammas plånbok, inte mjölkpaketet och absolut inte Lokaflaskan. En bestämd grabb ville bara ha sina nycklar. Hela varvet fick vi vandra runt för att se om vi kunde hitta dem men icke. Lite smått panik uppstod inom mig och när jag tidigare tappat grejer i affärer så brukar det vara lämpligt att höra efter i fördisken om de hittat något. Ofta får man ju då tillbaka de mot beskrivning! Sagt och gjort var vi framme i disken.
 - Hej, nu är det såhär ( med ca 8 man bakom mig ) att jag har blivit av med ett par plastnycklar... 
Okej.. kan du beskriva dem? - Ja, de är plastiga, har tuggmärken och så har dem hakat upp sig med pipknappen var 10:e sekund... Pip, pip hördes bakom disken och expediten drog fram de blåa nycklarna.. - Är det dessa? - Ehh, jaa! Glädjen i Milos ögon när hans nycklar åter var funna var underbar att se och bakom mig stod kön och småskrattade. Expediterna skrattade dem med och tyckte det var en fin beskrivning jag gjort ;) haha! Kanske skall ett senilsnöre skaffas som vi kan binda fast nycklarna i för jag vill gärna inte gå dit igen och beskriva dem ;).Detta kan ha varit en av de mest ansträngande dagarna på länge. Jag är helt slut i huvudet! Ca 1,5 mils promenad, handling 3 gånger pga glömskhet, tandsprickning x dubbla bissingar, arbetsintervju i 1,5 timme och middagfix på det! På menyn stod citronmarinerad lax, bulgursallad och ångkokta grönsaker. Till det en klick turkyoghurt med örter i! Smarrigt värre! :) 

Lillekillen sover sött för natten och vi hoppas det är hela natten han skall göra det. Jag hoppas även att båda tänderna är igenom helt imorgon för det ser ut vara så jobbigt för honom. Uch ja, dessa tänder men när dessa två är ute har han bara 12 mjölkisar kvar som skall titta fram ;) Ha en bra kväll allesammans!

/ K & M

2 kommentarer:

Malin Brynolf Pedersen sa...

Aw Julia har oxå tänder på g och det är inte lätt sånna här dagar.. Hoppas de kommer upp snart! Ser ut som en riktigt god middag!! Måste lära mig! Du vill knyte lägga upp receptet? Kul med lite tips ju:) ses imon Puss och kram!

Emma - Mamma till Viggo & Melker. sa...

Haha, vad sööööt beskrivning, gullig du är :D Vilken tur att ni hittade igen nycklarna... Inte roligt när favoritprylar försvinner :/

Sv: Ja, men absolut... Du menar väl den underbara skiphop väskan :D

Här kan du hitta sidan: http://www.iob-butiken.se/skotvaskor-och-ryggsackar/skip-hop-zoo-pack/zoo-pack-sota-barnryggsackar-skip-hop

Vi är jättenöjd med väskan :) Kommer att köpa en till Melker med närmare hösten då han börjar dagis :)

Kram