måndag 14 maj 2012

Provlagning och tramsande matfilm!

Godkväll! Idag är jag totalt dunderförkyld men Milo är bättre. Vi har haft en riktigt mamma/Milo dag och bara myst runt för oss själva. Jag fick ett tips på enkelt och gott recept till barnmåltid för ett tag sedan och det som behövdes var köttfärs, broccoli och makaroner! Köttfärs stektes och en burk krossade tomater, naturella hälldes i. Lite smått med örtkryddor och sedan så var det klart! Makaroner och broccoli koktes upp för att sedan tillsammans med margarin mixas till en halvslät puré. Jag har sparat massvis med glasburkar så däri hälldes måltiderna. Perfekt! Billigt, bra och gott enligt Milo så det blev ett bra storkok! Själv blev det varam mackor i ugnen med tomat och basilika, fina grejer :)! Lite sandlådelek, gungning och kaffe on the walk..


Jag berättade för ett tag sedan om hur det gick till vid lillens måltider. Att man var tvungen att låtsas doppa skeden i fruktpuréen innan man tog en sked mat för att han skulle äta. Såhär ser det ut då ;)


Nu har vi faktiskt funnit en lösning på denna situation. Man får helt enkelt skippa att visa skålen med mat! Under bordet får man hålla maten och när lillen inte ser vart ifrån skeden kommer så äter han allt! :) Tokstollen! Nu väntas en mysig kvällspromenad med fina Tessie! Hoppas ni haft en bra dag! 

/ K & M

2 kommentarer:

petra-tvillingmamma sa...

haha, ja barn är allt bra roliga =)

Mamma till William och Wilma sa...

God middag..Tråkigt att det blåste så mycket denna dag,,,får hoppas att värmen kommer framåt eftermiddagen...Hoppas att du får en fin dag med din fina familj..Va sägs som en träff lita längre fram i sommar? kram kram