torsdag 3 maj 2012

Första loppet- VårRuset 2012!


5 km på 29 minuter blankt- inte så illa pinkat för att vara 9 månader sedan förlossning och att aldrig tidigare sprungit ett lopp ( om man bortser från Knatteknatet - 97 det vill säga ;) ). 4 brudar var vi som tillsammans hade bestämt oss för att ta oss runt! Kan man föda barn så kan man minsann springa 5 km sa vi och visst gick det ;)! Vi valde att starta i heatet med snabbtakt eftersom vi hade laddat hela dagen ;). Startskottet gick och så for vi iväg! Cheerleaders, musikband, Peter Siepen, Friskis och svettis instruktörer, 20 garders värme och 6000 glada motionärer- en helt fantastisk vårkväll i Malmö. De två första kilometrarna var helt ok, riktigt sköna faktiskt och när skylten med 3 km dök upp började benen känns något tunga. Men så tänkte vi- snart kommer skylten med 4 km och då är det bara 1 km kvar.. så kom 4:an och vi lade på en rem. Vårt mål var egentligen bara att ta oss i mål utan att stanna men då vi märkte att vi faktiskt var i rätt bra form för dagen så ökade vi på vårt mål med att vi skulle komma i mål under 32 minuter. Sagt och gjort. 29 minuter blev det och med medalj runt halsen, ett stort glas vatten, en rejäl banan i handen och en påse med Kellogs-bars så var det 4  nöjda morsor som var i mål.

Vid kanterna stod våra män med våra små bebisar och hejade på oss glatt. Vilka fans man hade, haha, underbart! På filtar, tillsammans, med jordgubbar och ostbaguetter fikade vi sedan och kom fram till att det inte var så jobbigt som vi förväntat oss. Det var kul. Riktigt roligt och på frågan om det skall göras om så svarar jag Ja med stort JEn ny upplevelse :)!






Idag är jag hur pigg som helst. Milo somnade 20.30 igår och vaknade 08.00! Ingen träningsvärk har smugit sig på ännu men den lär väl komma senare. Nu beger vi oss hem till barndomshemmet för en heldags solning, lunch och mys i trädgården! ha det fint allesammans!

/ K & M

2 kommentarer:

Monia - mamma till Tuvalie sa...

var gärna med och tävla om en personlig barntavla hos mig :) http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/may/tavling-vinn-valfri-barntavla-1.html

Anonym sa...

Du är så grym!
Nio månader efter förlossning, helt fantastiskt!
Vilja av ståk ;)