fredag 4 maj 2012

Att vara förälder är ett livslångt uppdrag- det finaste uppdraget en människa kan få..


Att vara förälder är ett livslångt uppdrag- det finaste uppdraget en människa kan få.. 

Det finns ingenting i livet som är viktigare än att min son skall ha det bra, ingenting! Det är märkligt det där med livet och dess olika perioder. Innan man fick barn så brydde man sig om minsta lilla bagatell och gick och ältade det ena med det andra. Nu tar man varje dag som den kommer och charmen med det är att man aldrig vet vad dagen kommer att innehålla. Man vet aldrig vad för nya saker ens lille har fått för sig och man går definitivt aldrig och lägger sig utan att veta att man nästa dag skall få vakna upp till härligt kvittrande babybabbel på morgonkvisten. Maaoommaaaah hörs det från Milos rum sådär vid 07.00 - snåret och när man entrar rummet så möts man av leende, uppsträckta små armar och pigga ögon med en gnistra som säger att dagen bjuder på spännande äventyr. Spännande, roliga, ansträngande, jobbiga, härliga, tokiga, underbara dagar! Ingen dag är den andra lik och även fast man får studsa i en snitslad bana av utspridda plastbollar i regnbågens alla färger, sicksacka mellan plastleksaker i olika former eller bära runt på en mammig liten 10-kilos grabb så vet man att skratten, buset, tokerierna, goset och de underbart slabbiga pussarna tar över. Som förälder har man det viktigaste jobbet i hela världen och alla är världens bästa mamma eller pappa för sitt egna barn! Ett livslångt uppdrag, ett livslångt äventyr, ett helt nytt liv- en underbar resa! 


Vissa dagar fylls man bara av så mycket känslor och när jag i morse hörde Glad you came med The Wanted  som var pluggmusik de första månaderna när Milo var liten och jag skrev mitt examensarbete så fylldes jag av en varm och underbar känsla som inte går att beskriva.. Så många minnen på så kort tid, tänk vad som kommer fylla en under de kommande åren... älskade unge, du är det bästa vi gjort!

/ K





4 kommentarer:

Maja sa...

Så fint skrivet! <3 Fredagskramar. Hoppas ni haft en mysig fredag.

Sandra sa...

Så sant! En kompis till oss sa att allt har ett pris vi med barn ( helt säker på att han ändrar uppfattning när han själv blir pappa ) sa att NEJ så är inte fallet! Det finns inget på sitt eget barn! Finns inget som kan har större betydelse än ens lilla älskling :)

melinda - mamma till Nova sa...

underbara bilder :)

Therese - Mamma till Haley! sa...

Tack så mycket! Blev super nöjd! :)
Du skriver så himla bra! Är så kul att läsa. :)
Ni får med ha en fortsatt fin helg. Det lilla som är kvar på den. :)
Kram