tisdag 17 juni 2014

Dagens tillväxtultraljud

Idag var det dags för vårt tillväxtultraljud på lillkillen i magen. Eftersom Milo var 20 procent mindre än normalt, ett av mina kärl var trångt när jag väntade honom och fick havandeskapsförgiftning på slutet så fick/får jag specialistmödravård under denna graviditet. Först i v 24 denna graviditet var jag på flödeskontroll där de kontrollerade mina kärl noga. Det visade sig vara hur bra som helst och inga förträngningar. Men för säkerhetsskull ville de ändå att jag skulle göra ett tillväxtultraljud i denna vecka. Det var en riktig piggelin gosse som for runt som ett litet yrväder där inne idag. Han ville inte ligga still alls men tillslut kunde hon mäta det hon behövde för att kolla tillväxten. Bebis visade sig vara exakt så stor som sägs vara medel i Sverige och skall alltså väga 3500 gram vid beräknad förlossning om han fortsätter följa sin kurva. Så det känns jätteskönt! Ansiktet ville han verkligen inte visa idag.. inte alls. Han låg och tittade inåt hela tiden så några bilder gick det inte att ta. Men att allt såg bra ut var det viktigaste! <3 Barnmorskan såg även att lillebror hade hår på sitt lilla huvud och visade oss.. alltså, det är så fräckt att man redan kan se det! :) Just nu beräknade hon honom till att väga ca 2100 gram.. betydligt mer än Milo som i denna vecka endast vägde 1600 gram. Hans små fötter sprattlade för fullt och händerna hade han för ansiktet och lilla örat :)

Lite fika hemma hos mormor och morfar blev det sedan och så myste vi halva eftermiddagen ute i deras trädgård. Milo somnade under parasollet i skuggan och jag slumrade till på soffan, välbehövligt. När vi kom hem så fastnade vi hos grannen och badade, käkade jordgubbar och kikade på deras nyfödda små kattungar. Sjukt söta små kisar som endast är tre dagar gamla. F vill inte ha någon katt men jag och Milo är lite sugna på en kattunge.. men vi får se.. kanske inte är någon hit att ha en i huset när bebisen är liten.. 

Kvällen sprang snabbt iväg och poolen är äntligen färdig. Vi har rensat hela baksidan och förbereder inför midsommar. Alla säger att det skall ösregna och vara kass väder på fredag så vi får nog placera tälten precis på trädäcket intill altandörrarna så att man kan vara både ute och inne.. eller så blir det strålande sol, det är bara vädergudarna som vet!

Godkväll/ K


1 kommentar:

Sandra sa...

Skönt att han växer som han ska! Ja så kul att de kan se om de har hår! Ska bli kul och se om de säger ngt när vi gör vårt 3 juli :)