lördag 21 juni 2014

Midsommar 2014

Godmorgon alla midsommarfirare!

Sovmorgon till halv 10 var inte helt fel en dag som denna. Igår var här fest och idag ser här ut som ett bombnedslag! Städdag it is!

Gårdagen startade med att vi gjorde oss iordning och begav oss till vår vän Martin på midsommarfrukost. Vi är alltid ett gäng tjejer och killar som samlas där och har en trevlig stund på förmiddagen. Milo var självklart med och hans största nöje var att krypa under bordet och busa med alla. Vid 12 tiden stack vi hemåt igen och förberedde inför kvällens gäster. Eftersom vädret var kass hela dagen innan och samma dag så var det svårt att dekorera och fixa där ute. Allt blåste omkring och dukarna blev blöta av allt regn. Det åskade och blixtrade och så kom det åter en massa skyfall. Men så när gästerna anlände så sprack det upp en liten stund. Vi startade med fördrink och lite tilltugg vid poolkanten innan det var dags för den sedvanliga midsommarmaten. Köttbullar, prinskorvar, ägg, 5 sorters sill, kavring, bullar, ostar, röror, nypotatis, gräddfil, gräslök, varmrökt lax och en hel del annat ställde vi fram och lustigt nog så gillades mina hemmagjorda köttbullar starkt. Jag kan då säga att jag inte är en mästare i köket så det var lite skoj. Mitt i maten delade vi upp alla i lag där man fick lagnamnen: Löksillarna, Prinskorvarna, Knudorna och Köttbullarna.. och just lag Köttbullar gjorde själ för sitt namn då de laddade ett plastglas med ett gäng.. Till lekarna var det sedan en och en annan köttbulle som kom flygande på de som låg i ledningen ;).

Vi startade med leken: att kunna skala en potatis med längsta skalremsan på 3 minuter med ett trubbigt verktyg. Inte det lättaste för de som valde skruvmejseln men desto bättre gick det för Löksillarna som valde vinöppnaren. Vidare var det doppa pennan i flaskan, finsk stafett med pinnar och så avslutade vi med ett mixat musicquiz.














 Jordgubbar och glass intogs fram mot kvällningen och vädret förblev var det var. Det småregnade och var ganska kallt men ändå verkade det inte gå någon nöd på folket. Milo drog på sig regnstället och var nöjd med det och så blev det filtar och täcken under parasoll. En trevlig tillställning men snacka om att man var seg när de sista lämnat båset vid 2-tiden. Att vara typ höggravid och driva midsommarfest var något nytt och jag vet inte riktigt om jag ger mig på det igen ;) haha. Men det var många hjälpredor under kvällens gång så det fungerade rätt bra ändå!

Hoppas ni också hade en fin midsommar och att ni kanske slapp regnet! Bättre väderlycka nästa år!
På återseende!
/ K



2 kommentarer:

Anonym sa...

så fina bilder

Kristin Moser sa...

Tack så mycket! :)