fredag 13 juni 2014

Feber, ösregn och adjökens till 70-talet!

Fredag och första dagen på semestern. Varför inte starta en dag som denna med ösregn och feber för lillkillen?! Woohoo... Typiskt! Var iväg en sväng och handlade nya ballerinaskor och lite sandaler till Milo. Ballerina är typ det enda som går på mina halvknubbigafötter just nu och jag kommer leva i dessa i sommar eller gå barfota. Ett par svarta med rosett, ett par marina och ett par persikofärgade fann jag, perfekt!

Vi handlade lite fredagsgottis med oss hem men så fort vi kom innanför dörren sa Milo att han frös och ville vila. Hans panna kokade så med lite Alvedon och dricka bäddade han ner sig i soffan och somnade. Ute öste regnet ner så jag passade på att måla vaggan en gång till då det ej täckt så bra sist och skrev ner vad som behövde fixas framöver här hemma.

Egentligen börjar vi bli lite trötta på innerenovering just nu med tanke på vädret och att det är roligare att fixa i trädgården. Men vissa grejer måste helst hinna bli klara inom den närmsta månaden. Vi fick beställt aluminiumlister till ingångarna mot vardagsrummet. De satt som en smäck och det gör så mycket när lister kommer på, det känns liksom mer klart då! Däremot har vi en ovanvåning som vi bara har börjat lite smått på. Egentligen finns där bara två sovrum där uppe och ett stort allrum.. ja, och en toalett såklart. Vi vill dock ha alla sovrum där uppe, alltså både vårt, Milos och lillebrors så småning om. Så vi bestämde oss för att bygga ett rum till genom att dela av alrummet. Det blev ett stort och bra sovrum till oss men nu är det resten som skall fixas. Vi måste måla allt vitt där uppe, fixa det lilla tv-rummet, fälla in spotar, ta bort spjälar vid översta trappräcket, göra iordning båda barnrummen med heltäckningsmattor och måla samt måla bruna fönster till vita. Egentligen är det ju ingen panik men snart vore det skönt att ha klart där uppe med och säga farväl till det ljuva 70-talet.


Ikväll blir jag och lillkillen hemma själva och myser då pappa F skall iväg och Dj:a inne i stan. Helgen är för övrigt oplanerad och vi får se vad vi hittar på. Vi hoppas iallafall på vackert väder och mindre blåst än vad det varit idag!

Hoppas ni har en trevlig fredag!

/ K

Inga kommentarer: