söndag 8 juni 2014

Målarprojekt på gång!

Godmorgon i stugorna!

Igår körde vi en pyssel och fixardag från morgon till kväll. Väldigt skönt att bara hänga hemma och inte bege sig någon längre stans. Vi var borta och hämtade Fredriks gamla vagga som kommer ända från de norrländska trakterna. Denna vagga behövde slipas och piffas till för att bli bra så jag och Milo satte igång med det. Vi slipade bort de skrovliga kanterna och drog fram vit träfärg. Vi målade för fulla muggar och klumpig som jag är så lyckades jag även välta hela färgburken så att gräsmattan numera är vit på sina ställen. Det blir till att klippa bort idag! Vaggan blev superfin men den är inte riktigt färdig ännu. Knopparna är grundmålade i vitt men kommer att bli ljusblå sen. Jag kommer även måla en ljusblå krona i mitten mellan knopparna och kanske skriva en text. Det är kul att ha lite projekt som inte är för stora. 

Tanken är att vaggan skall stå här nere och Milo övar redan med att gunga den fram och tillbaka. Jag får nog anlita mormor till att specialsy en madrass till botten för syslöjd var verkligen inte mitt starkaste ämne i skolan. Jag visste knappt hur man trädde den där nedrans maskinen så jag ägnade mig mest åt att knyta vänskapsband på lektionerna ;).Igår fick vi även att träd av farmor och farfar!. Detta träd växer rätt fort och blir som en stor parasoll när det är färdigt. Så nu gäller det att vattna, vattna och vattna så att det tar sig ordentligt. Vi planterade det bredvid Milos lilla odlingsland och där har jordgubbsplantorna satt rejäl fart. Nu är bären framme på många av plantorna och förhoppningsvis kan de skördas lagom till midsommar.
Fram mot kvällen tittade även Tessie ner till oss för lite mys och snack. Trevligt och det var en varm afton så vi satt ute enda till halv 11 då myggen anföll.

Idag tittar morbror Micke och Ulla ner så det blir en sväng till stranden i Falsterbo. Trevlig söndag på er!

/ K1 kommentar:

Sandra sa...

Vad mysigt med vagga! Nu närmar det sig iaf längtar så mkt!