fredag 27 juni 2014

En heldag på Ales Stenar!

Så blev det en utflykt denna junidag! Vi åkte iväg till Ales Stenar för att få en heldag i naturen. Vi valde att köra längs kustremsan då Malmöhållet endast består av tråkig motorväg. Förbi Höllviken, Skåre, Trelleborg, Smygehuk, Böste, Svarte, Ystad och bort mot Kåseberga.. det är en bra bit att köra och jag vet inte hur många gånger Milo frågade om vi var framme hos stenarna! Milo satt och kom på egna låttexter under bilfärden och det är rätt kul att höra vad han väljer för melodi till sina sånger. Ofta blir det Blinka lilla stjärnas melodi fast med annorlunda text ;)

Vi hittade en mysig strandremsa att stanna till vid för att fika och leka lite. Killarna hoppade från sandkullarna och när vi käkat klart körde vi vidare den sista biten. Parkeringen var idag proppfull så de ledde om trafiken mot ett annat ställe. Där var alltså gott om turister denna soliga fredagsförmiddag. Så kom vi till den stooora backen.. hmm. Skulle jag orka vandra upp för den? Ja, nu var vi ju framme så vandringen startade.. det var faktiskt inte alls så jobbigt som jag föreställt mig! På vägen tittade vi på får och fallskärmsflygare. Så uppenbarade de stora stenmonumenten sig och Milo sprang genast dit. Han ville sedan klättra upp och provsitta alla stenar, haha. han låtsades att det var stolar och så kände han utanpå om de var platta eller inte! Vi spanade även ut över det stora havet och där är så vackert. När himmeln är blå och det inte är ett moln så långt ögat når så är det verkligen perfekt för en tur dit.


Efter ett tag när vi inspekterat alla stenar så vandrade vi tillbaka mot backens start och stannade till på en lekplats innan vi körde vidare. Jag frågade Milo vad han tyckte om utflykten när vi kom hem och såhär svarade han : Det var fint.. och det blåste mycket där.. på Ales Stenar..
Ja, en del blåste det men annars hade det nog varit för varmt. Sist vi var där, alltså för ca ett år sedan frågade Milo om vi kunde ta med några stora stenar hem.. idag nöjde han sig med att endast samla små stenar med sig :). Summan av kardemumman så var det en mysig utflyktsdag och nu är vi väl rastade!

Hemma beställde vi pizza och resten av fredagen blir lugn. Hoppas ni också haft en bra junidag!

/ K

Inga kommentarer: