torsdag 26 juni 2014

Kusinbus, bästa gränden och färdig baksida!Sötaste kusinerna har idag busat för fulla muggar. Det är endast tre veckors skillnad mellan kidsen och de leker så himla fint med varandra. Redan vid 10- snåret dök syrran, Leon och Meya upp här hemma och eftersom solen strålade så vandrade vi rätt ut! Barnen lekte i lekstugan och hoppade studsmatta innan vi begav oss iväg för att handla lite lunch. Jag slängde ihop en kyckling/fetaost sallad med pasta som gick hem hos våra gäster. Sen sprang vi iväg till piratlekplatsen och stojjade en stund till innan vi käkade Calippoglassar i skuggan. Vid 15-snåret åkte kusinligan hemåt men på söndag ses vi igen då stora tjejen fyller 3 år!

Jag måste bara säga att vi bor på världens bästa lilla gränd. När vi flyttade hit för 1,5 år sedan så kände vi verkligen ingen här. Då vi bott här i ca 2 veckor knackade det på dörren och grannarna bjöd in till AW den kommande fredagen. AW? jo, tydligen gör grannarna så att de lite spontant då och då kör grillning och häng hemma hos varandra. Vi gick på denna AW och därefter har det liksom bara blivit så att alla umgås med alla. Vi lånar saker av varandra, dricker kaffe i varandras trädgårdar, tar ett dopp i varandras pool, går in och snackar skit när man känner för det och träffas lite då och då för att käka ihop. Ikväll ville jag och Milo ta en titt på grannens kattungar igen så vi knackade på. Då satt några andra grannar i trädgården så det slutade med att F också kom in och umgicks där i någon timmes tid. Supertrevligt och Milisen sparkade fotboll med grannpojken och käkade muffins så det stod ur öronen. Varje morgon möter man någon och på gatan som hälsar en trevlig dag och frågar hur läget är. Jag är så himla nöjd att vi just hamnade på denna gränd med dessa underbara grannar!
Imorgon skall det enligt prognosen bli prima väder så vi skall försöka komma iväg en sväng på en heldagstur. Jag tycker det är lite klurigt att veta vart man skall bege sig på för nöjen med en 3 - åring? Själv föredrar vi ju att sticka utomlands men denna sommar skall vi inte det. Däremot funderade vi på Astrid Lindgrens värd eller Tosselilla? Halmstad vattenland eller bara en dag på Österlen? Någon som har tips på bra ställen att bege sig till med en busig 3-åring över dagen? Gärna i trakterna runt Skåne! Egentligen är Milo helnöjd med att bara hänga här runt om på stränderna och i närheten men det vore kul med en dagsutflykt.

Vår baksida har äntligen blivit helt färdig och vi är så nöjda. Trädäcket ser kanske ut att ta upp en stor del av gräsmattan men då vi har en rätt stor tomt så är där ungefär 4 ggr så mycket gräs utanför bilden. Poolen, lamporna och möbleringen är som den skall och nu kan vi bara njuta här hemma i sommar!

Godkväll/ K
Inga kommentarer: