onsdag 4 juni 2014

En mixad onsdag och kul att ni hittat hit igen..

Godkväll!
Först och främst vill jag säga att det är roligt att se att så många har hittat hit igen efter uppehållet. Är det något speciellt ni hade velat läsa mer om eller se bilder på så kom gärna med förslag! När jag bloggade senast så var det betydligt krångligare med bilder och att göra inlägg. Nu tankar jag in bilderna via ett minneskort och det tar max 4 sekunder. Att göra inlägg nu är alltså betydligt smidigare vilket är en förutsättning för att ha tid till att blogga. Jag tycker det är superkul att skriva och att använda systemkameran igen gör verkligen att fotografierna blir levande. Jag är ju även rätt aktiv på instagram och där heter jag krimoser ifall någon vill lägga till. Har ni som läser några egna bloggar så får ni gärna tipsa om dem med! :)


Att vakna 07.15 av kvittrande sommarfåglar är väl helt fantastiskt... om man inte vet att man måste köra hemifrån om 10 minuter, hinna lämna grabben på dagis, göra sig i ordning, käka frukost och samla ihop allting. Det var dagens start iallafall- Försovning! Jag hann med nöd och näppe till jobbet i tid sen var det faktiskt en bra dag. Vi läste om 1600- talet och danskarnas erövring av Skåne... Mitt i texten som jag läste högt för eleverna så blev det danska. Inte för att jag brukar skämmas eller vara blyg men det gick liksom inte att prata denna danska inför alla. Nu satt det även två pedagoger till i klassrummet så det var kanske därför det blev lite extra nervöst. Men så fick jag en snabb idé, varför inte låta en av eleverna i klassen som faktiskt är halvdansk få visa hur duktig den är? Eleven kom gladeligen fram till mig och läste stolt upp den danska helknasiga texten och fick fina applåder, dagens lösning!

Efter jobb blev det ett besök hos barnmorskan med kontroller. Vi lyssnade på bebisen, tog magmått, blodtryck och hade en liten pratstund.  Allt såg fint ut och jag har en helt fantastisk barnmorska. 

Grabben hämtades på dagis och vi drog till biblioteket för att lämna och låna böcker. Vidare gick vi för att handla och fastnade vid torgets fruktstånd. Lite jordgubbar och vattenmelon fick vi med oss hem därifrån. När det är ljust ute så länge om kvällarna så känns det som att man liksom måste vara ute. Milo vill iallafall ut direkt efter maten och idag ville han cykla till korna. Korna var inte vid staketet idag så vi får göra ett nytt försök imorgon. Vi bor ca 500 meter från en gigantisk hage, ja, eller fält kanske man skall kalla det. Här betar korna fritt och de vill ofta komma fram och bli matade med gräs längs kanten. 

Lite lekplatshäng fick det också bli och nu när man inte kan klättra så är det tur pappa F spelar apa istället :)

5 arbetsdagar kvar innan det är SOMMARLOV! Jag vill bara vara ledig nu och småpyssla med allt möjligt. Bara vara hemma och njuta av sommar, bus, lek, sol, grillning, cykelturer, utflykter och salta bad.. snart så.. snart..

Nu är det dags för busen att krypa till kojs och själv studa i ett bad! På återseende!

/ K


3 kommentarer:

Malin sa...

Wow vilket rör! :)

Anonym sa...

Snyggt

Anonym sa...

En söt liten cyklist