torsdag 10 juli 2014

Bland skattkistor och glass, solnedgång och ljuvligt kvällshäng!

Ett något senare inlägg än vanligt! För en stund sedan kom vi hem från sommarens finaste beachkväll och jag är så oerhört tacksam över att bo just här vi gör. Vi var ett gäng som skulle ner och grilla och ta ett kvällsdopp denna afton och det kändes verkligen som utlandet. Solen gassade fast klockan var över 20.00 och den orangefärgade stora cirkeln såg vi sakta glida ner bortom horizonten. Det grillades tonfiskfilèer och korv sen blev det jordgubbar och choklad. Barnen plaskade och doppade sig i det blå innan de fick syn på en skattkista.. ja, en stor trästock som plötsligt inte längre var en skattkista utan istället blev en tårta. En jordgubbstårta med lite extra svamp i! Fin skall det va! ;) kreativa barn!

Det blev åter en sommardag med mormor och morfar på stranden. Moster kom också ner liksom norska kusinen och pojkvän. Ett trevligt litet strandgäng. Det första Milo säger när han kommer till stranden är att det snart måste vara dags att gå till glassbutiken. Han älskar glass.. ja, vilken unge gör inte det? Det blir mycket glass i detta väder.. igår gjorde vi egna glassar hemma. Vi tog hallonsaft och vatten i de rosa bägarna för att sätta in i frysen ett par timmar. Hos grannen fick vi smaka andra hemmagjorda glassar häromdagen som faktiskt var rätt goda.. och nyttiga. De hade tagit en dl rysk yoghurt och mosat ner banan i. Sedan hade de lagt lite färgglatt strössel i botten på bägarna och hällt i röran. Konsistensen var lite mjölig/ mjuk men smaken var det absolut inget fel på om man vill ha ett nyttigare alternativ i sommarvärmen. Själv föredrar jag nog en maffig kul eller mjukglass!

Våra dagar springer iväg snabbt.. Vi har snart varit lediga en hel månad. Denna sommar bokar vi inte in något.. vi bokar inte ens in middag på helgerna med folk eller några större äventyr. Dagen tar vi som den kommer och det blir så mycket trevligare med spontana sommarkvällar.. oplanerade grillningar... och att kunna göra det man känner för utan att känna några som helst krav...


Att få spendera alla dagar tillsammans med vår lilla son utan att jobba och tänka på dagis är guld värt. Vi njuter varje dag och förbereder oss så gott det går på vad som komma skall :). Visst är det lite kvar att fixa såsom spjälsäng, skötbord och lite kläder. Idag ritade Milo tre teckningar. Han började med att rita cirklar i mängder... runt runt och i mitten bildades två fina hjärtan.. ja, det såg verkligen ut som hjärtan. Milo kom fram med teckningen till mig och sa: 
- Mamma, jag har ritat fina hjärtan till bebisen som vi måste rama in. 
Ljuvliga gosse! Dessa fick självklart pryda kylskåpet i väntan på att lillebror skall titta ut!

Nu är det dags för lite nattamackor och ett stort glas Oboy!

På återseende!
/ K

Inga kommentarer: