lördag 19 juli 2014

Utlandskänsla och gårdagen!

Gårdagen spenderades på vår favoritstrand nere vid hamnen. Nu börjar man bli riktigt brun och fin! :) Ja, rund med för den delen... har nog störst kula i hela Skanör. Fick köpt en ny brassestol igår då den andra var på upphällningen. Perfekt att sitta i en stol, spana när grabben bygger sandslott och njuta av trevlig atmosfär. Stranddagarna går verkligen supersnabbt och innan man vet ordet av är klockan 15.00. Vi brukar vara nere redan vid 10- snåret på förmiddagen så vid 15 är det ganska lagom att pinna hemåt. Milo börjar bli trött då och behöver sig en nap i skuggan där hemma. Han vill inte ligga och vila under parasollet på beachen, han finner ingen ro till det bland allt folk. Vilken glassommar det är. Isglass kan man faktiskt aldrig få för mycket av tycker jag!

Vi kom hem, poolbadade lite och sen gick jag och Milobus på vilan en stund. Vi skulle senare ut och äta med ett gäng vänner som fyller år och då vi inte skulle käka förrän 20- snåret så behövde Milo två timmars vila. Vi mötte upp gänget och lirade lite kubb i kvällssolen. Jag spanade från min lilla filt och Milo ansåg att kubbstockarna skulle vältas och gömmas hela tiden så det resulterade i att det var mer optimalt med fotbollslir. Mot restaurangen begav vi oss och åt en god middag tillsammans. Milo är galen i sina PIPPINUGGETS som han kallar de. Det är Chickennuggets han menar och igår åt han som en häst! Annars är han ingen storätare till middag direkt.. förutom när det är mormor som lagat maten! Själv åt jag en shnitzel med råstekt potatis, ärtor och skysås. Den var dock stor som ett dassalock så jag orkade bara halva, det börjar bli ont om plats i magen nu!

På hemvägen, då vi körde längs havet såg vi hur vackert solen speglade sig mot vattenytan så vi bestämde oss för att köra ner vid kanalhamnen och gå en sväng. Där var hålligång från Märtas och det var nästintill en snudd på utlandskänsla. Det var en vacker kväll igår. Mycket vacker! 
Idag väntas åter en stranddag. Vi skall möta upp Milos lilla kompis och hans föräldrar där nere och Milo har redan packat ner sitt plastsvärd som han bestämt sig för att visa.. och så skulle han ha sina puffar.. och sina Tom&Jerrykex.. och sin håv.. och sin spann.. och spade.. man kanske snart skulle hyra en bod eller något för alla prylar som skall med? ;)

Njut av dagen gott folk!

/ K


Inga kommentarer: