tisdag 8 juli 2014

En dag på Den Blå Planet


Som bestämt begav vi oss iväg vid 11 snåret mot Köpenhamn och Den Blå Planet. Vi hämtade upp moster Annicka i stan och körde över Öresundsbron. Den stora byggnaden syntes tydligt från bron och det var inga konstigheter att hitta dit. Vi satte oss sedan i solen och väntade på det övriga sällskapet som skulle komma med tåget. När alla samlats gick vi in och började ta oss genom en djungel av fiskar. Stora glasrutor med färgglada fiskar uppenbarade sig och när vi fick syn på bläckfiskarna så trodde Milo att det var ett monster.. ett livs levande riktigt monster! Han gav sig inte heller- det var ett monster!

Stället var uppbyggt i en cirkel med armar där det i varje " arm " var olika sorters sjödjur att se. För barnen var det superhäftigt men både jag och F tyckte inte det var någon större sensation. För lite mer än ett år sedan var vi på Miami Zoo då vi var i Florida och det var liksom det senaste jag hade färskt i minnet av sånna här vattenmuseum.. visst, man kan kanske inte jämför så men jag hade nog förväntat mig lite mer ändå. Men så länge Milo är nöjd är vi nöjda!

Efter en stunds vandring kom vi till en glasruta som var ca 30 * 10 meter hög. Där i fanns hajarna och de stora rockorna. Det var däremot rätt häftigt. Shit vilket stort akvarium. Utanför kunde man gå genom en tunnel och ha fiskarna ovanför sig plus på sidorna. Helt plötsligt dök en dykare upp från ingenstans och han blev poppis bland publiken. Ett större rum med tropiskt klimat fanns också och där flög de mest fantastiska fjärilar jag någonsin skådat. De var svarta med turkosblåa vingar och det fanns hur många som helst. Lite ormar och papegojor bodde också i regnskogen som för övrigt var för varm för en gravid kvinna att spatsera runt i. Denna värme alltså.. jag känner bara att jag måste bada hela tiden. Vi kom ut vid ett matställe och där fanns lekplats och roliga grejer för barnen. Stället låg precis vid havet så vi satte oss där och fikade en stund innan vi körde ut från stället. På hemvägen bestämde vi oss för att  stanna till på Bottle Shop och provientera lite inför sommaren. Milo tyckte det var roligt på lagret och sprang omkring och tjoade.. plötsligt hör man en man i 50 års åldern.. en surgubbe som skriker att snorungen inte skall springa runt hans ben och att detta fan inte är någon jäkla lekplats. Jag svarade honom att om han istället skötte sitt så skulle vi sköta vårt. Han fortsatte att käfta så jag bad honom gå hem och lägga sig istället ifall han var för trött. Sedan fortsatte han att mala... gubbjävel! Ursäkta ordspråket men man beter sig inte som han gjorde!

Vidare körde vi sedan och precis när vi kommit på bron så blev det stopp. En olycka i tunneln och trafiken stoppades upp helt i ca 45 minuter.. först sa de att det skulle ta minst två timmar men som tur var gick det fortare. 

df

Hemma i Skanör igen så blev det grillat. Så kom även Emma och Oskar förbi för att chilla. Lite poolbad och musik i loungen blev det denna kväll och senare blir det antagligen ett kvällsdopp i havet med!

Godkväll/ K

Inga kommentarer: