fredag 11 juli 2014

Poolhäng och den gamla broschyren från 70- talet!








Poolhäng för hela slanten. Det blev rätt bra väder idag men vi kände att vi behövde pausa från stranden. Istället var vi i trädgården med morbror Micke och moster Annicka. 25 grader i vattnet så det gick inget nöd på någon av oss med badandet idag. Vi har grillat hemmagjorda burgare på nymalen högrev som bror hade med sig från stan och så gott det blev. Vi tog oss även en tur till hamnen för att titta på illrarna som brukar springa bland stenarna men tyvärr såg vi inga. Istället såg vi stora fiskar och massvis med segelbåtar. - SVEEEENSKA FLAGGAAA ! Ropar Milo så fort han får syn på något blått och gult som vajar i vinden. Han ser varenda vimpel så långt ögat kan nå och han missar inte en enda. Haha!



















Idag hittade jag även den broschyr vi fick när vi flyttade in. HerreGud säger jag bara. Ibland undrar jag hur vi föll för huset i den tappningen? Vi såg potentialen i hur fint här skulle kunna bli om man rev bort lite väggar, bytte ut köket, öppnade vardagsrum, vitmålade, satte spotar och klinkade kök och hall. Och visst blev det en himla skillnad! Vi är sååå nöjda! Ibland är det svårt att tro att det är samma hus. Bruna blommiga kakelplattor i köket, bruna fönster och dörrar, mörkt slitet trägolv, väggar typ överallt.. INSTÄNGT... orangegula sjögrästapeter och ja, hela 70- talet under ett och samma tak! Jag är såå glad att vi gjorde renoveringen, alltså den stora, precis innan vi flyttade in för nu hade vi aldrig haft lust till det. Det räcker att ha små lister och grejer som släpat efter för att man skall tröttna på renoveringen. Själv tycker jag det är roligare att ta ett rum i taget.. speciellt barnrum och sovrum. Vardagsrum är verkligen ett jätteprojekt och likaså kök. Sista bilden nedan visar även hur det såg ut på baksidan när vi köpte huset. Trädäcket hade massa skumma växter insatta i sig och var helt svart efter alla år. Men faktiskt så behöll vi reglarna under det gamla och lade dit fler när vi byggde ut däcket. Trädäck kan man verkligen aldrig få för mycket av. Jag älskar plankor.. skulle kunna ha nästan hela gräsmattan som ett stort golv i olika nivåskillnader och trappsteg. Jag har lite fler trädäcksplaner som vi kanske kan förverkliga i framtiden ;).



 










Imorgon, om det blir sämre väder skall vi in till IKEA och stan en sväng.. har lite att fixa. Ikväll blir det en tidig säng, är supertrött!

Godkväll!
/K




1 kommentar:

sandra sa...

Shit vilket jobb ni gjort! Duktigt!