torsdag 17 juli 2014

Kvällsrenovering och tusen frågor om jordens existens!

Efter en heldag i värmen på stranden så kom vi hem och grillade lite kotletter med kroketter! ;) Sedan mulnade det på vilket var ganska så skönt. Själv är jag röd i både ansikte och på armar så imorgon får  det nog bli lite parasoll för min del. Bästa farfar kom över ikväll och ville hjälpa oss med ovanvåningen. Han målade både tak och alla väggar där inne och det blev superbra. Tidigare har där varit lite under construction med tanke på att vi gjort nedanvåningen. Milo tycker det är skoj att titta på i bygget och fick fina träsvärd när pappa F sågade ner de sista spjälarna. Ja, egentligen skulle inte dessa ner nu utan det skulle vi ta senare.. men så fick han ett ryck och vips så var de nere. Nu håller han på att sätta upp gipsskivor runt om för att täcka. Här går det undan. Vårt sovrum är som sagt det rum som vi byggde till och nu när den gråa mattan landade i Milos lilla barnrum så blev jag sugen på en likadan i sovrummet. Det är ju så skönt att gå på plus att det är snyggt!

Jag tycker det har varit en lååångsam vecka denna som varit. Även om själva dagarna går snabbt, när man är ute hela tiden så känns det ändå som om juli står lite still. I vanliga fall hade väl det varit toppen men nu väntar vi och väntar varje dag. Om en vecka fyller vi år så det vill vi ju först fira innan lillebror kommer. Men sen.. sen är det fritt fram för plutten att titta ut! Imorgon går vi in i Vecka 38! Milo föddes i V 38 plus 6 så vi får väl se hur det blir denna gång! Lillebrors rum kommer inte att bli klart innan han kommer men det spelar ju ingen roll då han ändå kommer ha spjälsängen inne hos oss.
Just nu är Milo inne i en period där han vill höra påhittade berättelser hela tiden. Han älskar att lyssna och nu har han även börjat hitta på egna. Idag berättade han en " Bistoooojia " som han kallar det för farfar. Den lät ungefär såhär: Det var en gång när jag skulle gå till Ica och handla jordgubbar. Så kom det ett stort farligt monster på vägen mot mig. Sen så bet han mej i nacken här bak. Titta själv farfar!.... när farfar sedan skall titta i nacken så vänder Milo sig om och skriker WROOOOOW! Haha, häromdagen var det illrar han pratade om... 

Denna lille kille.. han blir roligare för varje dag som går.. och lite trotsigare.. fast oftast på ett charmigt sätt! Han testar våra gränser någon gång varje dag men han blir aldrig sådär hysterisk och omedgörlig. Oftast går det att kompromissa med honom, bara man förklarar i detalj det han vill veta... och det han behöver veta för att förstå. Han frågar väldigt mycket varje dag om allting. Varför havet är blått och varför stolpar heter stolpar.. varför affären ligger där den gör och varför man kan veva ner bilrutorna.. varför solen alltid följer med hem och varför månen kommer fram på kvällen.. varför, varför, varför? Det går inte att bara svara därför för han kräver en förklaring.. och visst skall han få det! Sedan är han helnöjd! Älskade unge!

Nu skall jag fixa till och damma av sovrummet så där blir fint igen efter renoveringen! Ha en toppenkväll!

/ K


Inga kommentarer: