söndag 11 september 2011

Dopplanering, möblering och fina leenden!

Just nu håller vi här hemma på att planera inför Milos dop. Vi har bestämt att han skall döpas nere i Skanör. Dels för att F kommer därifrån men även för att vi båda två är döpta där, av samma präst. Milo Owe Moser Ström blir hans namn. Owe från F:s farfar och inte från mannen, myten, legenden Ove Sundberg i Solsidan om någon nu trodde det! ;)


Det krävs lite planering om man som vi har bestämt att man skall baka allt själv till 65 man, göra hemmagjorda inbjudningskort och dona med dekorationer. Jag som älskar att pyssla och skapa tycker bara det är roligt men frågan är om man inte tagit sig vatten över huvudet gällande bakningen? Testbakade lite smått häromdagen men det gick väl sådär. Cupcakesens frosting blev rinnande som vatten och marängerna blev mjuka som smör! Men kul var det iallafall :)




Egendesignat dopkort och citroncupcakes toppade med läskigt blå rinnande frosting

Nu har vi bott i denna lägenhet i fyra månader och haft samma möblering ända sedan dag 1. Otroligt! Dock kände vi nu att det var dags för en justering av möblemangen i vardagsrummet. Inte för att det var något fel innan men för att skapa en nyinflyttningskänsla så piggar det alltid upp med en ommöblering. Vi blev mycket nöjda och lilleman satt så fint i sin sitter hela kvällen utan att säga ett knyst. Nappen har han också börjat sutta på vilket är fantastiskt skönt! Såhär blev resultatet:



Vardagsrummets nya look

Ett barns leende.. som mamma smälter man både inuti och utanpå när ens lille pojke drar på smilebanden och ler med hela ansiktet. Ca halv fem på morgonen när grabben skall ha mat och jag är som allra tröttast så kollar han upp mot mig med sina stora mörka tindrande ögon och ler med hela ansiktet. Det är en underbar känsla och givetvis så smittar det av sig och man sitter där själv med världens bredaste smile :) Milo är en glad liten plutt. I fredagspresent av gudmor Tessie fick han en färgsprakande onepiece. Såhär glad blev han:


Vår lycklige lille stjärna

Söndagen lider mot sitt slut och nu är det dags att slå sig ner i soffan med resten av familjen, en gosig filt, en bra film och en smarrig påse godis :) Godnatt gott folk!



/ K & M

5 kommentarer:

Emmie Studencki sa...

vardagsrummet ser tjusigt ut & Milo är bara för söt. Kul att du börjat en blogg, du skriver så fint & det är få kul att få höra om er vardag, då jag inte är i landet :)

Ta hand om er, xx

/Emmie

Daniel Demeter sa...

Du sa schas till mig!

Kristin Moser sa...

Tack Emmie! Kände att det var dags att börja skriva av sig lite :)

Danne: schaaas på dig, schaas!

mariaohlin sa...

Så fin han är Kristin !

Vad har du för recept på frostingen till cupcakesen ?

Leila har ett grymt recept i sin bok a piece of cake. 60 g mjukt smör (ej smällt) 100 g philadelphia 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker. GODAST är den också ! Ett tips är att öka mängden florsocker om du har i någon annan vätska, typ karamellfärg. Och vispa alltid smör och philadelphia först innan du har i florsockret. Kladda inte heller på frostingen förrän muffinsen verkligen har svalnat.

Fortsatt lycka till med planeringen. :)
Kram

/Maria

Kristin Moser sa...

Tack för tipsen Maria! Jag råkade smälta smöret så att det blev rinnande vilket innebar att jag fick använda nästan ett helt paket florsocker för att få det tjock igen. Ingen hit ;)! Ska prova Leilas recept! :)