måndag 19 september 2011

Läskigt!

Klockan stod på 04.16 och jag hörde hur hissdörren smälldes upp. Ett prasslande, släpande ljud hördes och sedan stängdes dörren igen. En halv minut senare hördes ett skrik, ett riktigt tjejskrik och inom loppet av 1 minut så hade detta skrik återkommit tre gånger. Jag gick fram till nyckelhålet för att kolla ( har hissen utanför dörren ) men såg bara ett ljussken från en uppåtgående hiss. Mycket märkligt det där. Snacka om att man blev rädd. Vem springer liksom omkring på nätterna med prasslande föremål och framförallt: vem skriker så dags?

I somras bestämde vi oss för att ta en titt på vårt vindförråd eftersom vi inte tidigare gjort det. Vi öppnade dörren, kikade och stängde sedan igen. När vi kom ut från vinden så såg vi att det på dörren bredvid stod en stor lapp: HÄR ÄR ÖPPET!
Givetvis så provade vi att öppna men det fungerade inte. För skojs skull testade vi vår vanliga dörrnyckel och tro det eller ej men den fungerade. Vi öppnade dörren och där stod ett par rejäla kängor, en dörrmatta, en byrå, ett par målade tavlor, en bäddad säng, lite flaskor, en spegel och någon blomkruka. Okej, vad var detta? Var det någon som bodde bredvid vinden? Detta var märkligt men ännu mer märkligt var det ju att vår nyckel fungerade. Vi hade alltså kommit in i en exakt likadan lägenhet som vår. Fortare än kvickt sprang vi ner igen och började fundera på denna läskiga händelse. Vi pratade med en av grannarna och det visade sig att det är någon som bor där, HANSSON! Han hyr tydligen ett rum i den lägenheten. Den där Hansson har vi aldrig sett men frågan är om det inte är han som springer omkring här på nätterna? Varför vår nyckel passar till hans lya är och förblir ett mysterium!

Ja, det var en märklig sommardag det. På tal om sommaren så kommer här tre bilder på en inte fullt så märklig sommardag ;)







/ K & M

Inga kommentarer: