torsdag 15 mars 2012

Barninredning, fungerande napp & nya favvos!

God eftermiddag! En mixad dag har det varit och idag hände något annorlunda i nappväg, lillen ville ha den och suga på. Killen som spottat ut plastprylen så fort den närmat sig gapet tog idag ett rejält tag med läpparna och ville inte släppa. Vi har testat allt möjligt i snart 8 månader men utan någon vidare framgång. Då lunchen ätits upp var det en brun/rutig napp som till efterrätt erbjöds och vips så hade lillkillen fått smak för något nytt! Kanon säger en lättad mamma som inte ser napp som något " dåligt " utan snarare som bra tröst. Många kids tar ju tummen vid tröstbehov men den är inte lika lätt att bli av med när det väl är dags att skicka vidare till Tomten. Om det fortsätter som så att Milo tar napp så kanske kan vi en dag får lov att besöka nappträdet i parken vi också ;)! Favorit i efterrättsväg fast i annan konsistens är numera även Aprikos- päron. Nu skall jag dock även försöka göra lite andra sorters egengjord mat till Milo. Potatismos med rotfrukter och mosad korv skulle man väl kunna koka ihop och göra en god mix av. Nu när lillen närmar sig 8 månader så skall det även fungera att mala större bitar i munnen och vi märker att han vill TUGGA!
Så blev det en ny liten pryl till Milos fönsterkarm. Ett bokställ! En tvådelad bil som man sätter mellan böckerna och som skapar en illusion av att bilen är hel. Rätt fräckt. Bilen kan flyttas och därmed göras hur lång som helst. Det enda som sätter stopp för längden är hur pass många böcker man äger ;). Jag testade med 3 böcker och det blev lite lite kanske. Skall rota fram några fler så att fönsterkarmen täcks upp av sagor. :)Ikväll blir det lugnt. Väldigt lugnt! Håller tummarna för att denna natt blir mindre hattig än natten till igår. På återseende!

/ K & M
4 kommentarer:

CaisaOchGustaf sa...

Duktig kille! Söt med napp är han också ;)

Sandra sa...

Skönt att han tar den nu! Hoppas det håller i sig, smidigt med napp :)

Sv: Haha jo han har ju det. Blir andra besöket, vi tog han till vår frisör ( en vän) i slutet av december så han var hos frisören innan han var 6 månader :) Var hennes minsta kund haha! Är inte det lättaste att klippa heller :P

Maja sa...

Svarar så här istället (har fått för mig att de inte kommer fram till dig om jag svarar på kommentaren) Vi har ju försökt med milo länge också. Han tar den ibland men då vill han oftast bara bita på den :) hihi. Vad fort förlossningen gick, skönt :) varför blev du igångsatt, för han kom innan bf va? Själv gick jag över tiden 7 dagar, puh. De var inge vidare! Åh men tack :) ni klär eran milo väldigt tufft också :) så kul med barnkläder :) .. Funderar ni på syskon? :) Sköt om er.

Blue Velvet - Vegas mamma sa...

Aldrig sett Aprikos& Päron puré, den måste jag leta efter, låter ju riktigt gott.