onsdag 28 mars 2012

Galna kycklingar, pusskalas och klättervägg på restaurang!

Godkväll på er! Denna arbetsdag stavas PYSSEL och snacka om att låta kreativiteten flöda. Mina elever fick idag påskpyssla hela förmiddagen och det var många galna kycklingar som uppstod. Färgglada papper i olika material, piprensare, blandade fjädrar, grenar till påskris och massvis med tygstycken fick kidsen gå banans med och efter en kvart var det inte längre ett vitt golv i klassrummet. Själv var man halvt täckt av färgglada klistriga fjädrar och klippandet av tygremsor till sjalar började man få finess på. ;). Ofta brukar det bli lite stimmit när en timme av lektionen har gått och som vanligt finns det alltid ett par elever som är vildare än andra och som aldrig gör som läraren säger ;). Men idag fungerade allting superbra. För visst har man lyckats rätt bra om de mest oengagerade eleverna frågar om man får ta med sig sina påskkycklingar hem så att de kan bygga en hel bondgård till djuren?!! :D Klart deras skapelser fick följa med hem! Alla ville även ha bilder på sina grejer som de kunde ha på sina ipads så vi tog en del på vad de hade gjort!



Nu i 3 dagar har mormor och morfar haft Milo på dagarna när jag arbetat. Det råkade bli så att F hade utbildningar på sitt jobb måndag till onsdag så imorgon blir första dagen på pappa F:s ledighet. Milo har verkligen trivts hos sina morföräldrar och han har busat massvis. Mormor berättade att han försökt norpa alla blommor i deras krukor, dra i vattenslangen, tömma papperskorgen på allt ihopskrynklat papper, satt på och stängt av alla tekniska apparater,rullat med bollar, ätit mosad banan och varit och kollat på ankorna i dammen! Det var en nöjd Milo som idag hämtades upp :)! Hemma blev det pusskalas. Lillkillen har lärt sig pussas och det är de härligaste och slabbigaste pussarna som finns. Underbara unge!



Så avslutade vi denna dag med att gå och äta på restaurang Elysé! Oxfilé på planka fick det bli och med oss till lillkillen hade vi såklart hans favoriter. Apan, larven, bollen, bitringen och grodan! Sånt har vi med oss i handväskan när vi är ute och äter.. haha. Lillkillen startade med att småpipa när han sattes i barnstolen men efter att ha granskat stället så fann han sig rätt nöjd. Leksakerna var dock inte alls lika roliga som bordsduken eller tegelväggen bakom honom. Tegelväggen blev genast objekt för bankandet och hade han kunnat hade han gledeligen klättrat på alla tegelstenar upp till taket. Hela tiden skulle plutten vända sig om och det var rejäla tag han tog i stenarna. Maten kom in och Milo koncentrerade sig äntligen på larven medan de övriga grejerna hela tiden slängdes ner på golvet bredvis en sur liten man. Mannen såg måttligt road ut, haha! Så fick Milo även smaka citron och vilket minspel det blev. Ändå så var han nyfiken och ville hela tiden ha mer, tokis! Jättegott var det och en trött bebis somnade i bilstolen efter att vi kört 10 varv i området för att hitta parkering! Nu väntas efterrätt alá MAMA och vi önskar er en fin kväll! :)



/ K & M

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har haft tre härliga dagar med mycket bus o skratt. Maken till snäll unge har jag aldrig sett. Han tycker att allt är kul o spännande , inget gnäll på 3 dar är imponerande. Jag saknar honom redan men min arm hade nog inte pallat en dag till. Skulle tro att han sover gott inatt.

kram mormor

Kristin Moser sa...

Ja, ni verkar ha haft det riktigt mysigt! :) stort tack för all hjälp och vilken tur att lillkillen varit mild och go! I natt har han sovit som en stock, haha! helt slut efter allt stimm med mormor ;) kram

ENDENISE sa...

underbara bilder och ack så hungrig jag blev!

sv: Åh skoj att du tycker det, jag vet inte när barn ska kunna vad och alla är ju olika :) ett stort framsteg för oss iaf :D kram