tisdag 13 mars 2012

Kusinerna M slår till igen!

En mysig liten kusinträff blev det denna tisdag! Söta lilla Meya och söta lilla Milo, kusinerna M, busungarna, de små kidsen som bara för 8 månader sedan låg inuti våra magar, grötälskarna de underbara pluttarna!

Mot Staffanstorp bar det idag av och efter att ha slukat kopp nummer 1 i kaffeväg så erbjöd moster Vickan oss att stanna över på premiärgrillning. Ett sådant erbjudande tackar vi inte nej till och maten började förberadas. Grillen togs fram, borstades av från förra årets senaste grillning och så stack moster iväg och handlade kött! Kidsen och jag roade oss bäst vi kunde med en hel uppsjö av roliga leksaker. Visst är det alltid så, att så fort man kommer till någon annan så är leksakerna såååå mycket roligare än de som finns hemma ;). Flodhästen som spottade bollar likt ett litet bingospel var superkul och medan Milo stoppade i bollarna så satt Meya och plockade upp dem, för att sedan ovanför huvudet hålla dem och kasta iväg! Sångstunder blev det gott om idag. Klappa händerna när du är rikitgt glad gick på högvarv och kusinen visade lillkillen hur man skall göra för att klappandet skall vara perfekt. Som det klappades! Dessa små kusiner pratade och kramade varandra innan det var dags för moster Vickans hemmagjorda korvstroganoff med ris. Väldigt intressant med större bitar mat att mala i gommen och en hel del gick ner i Milos lilla mage. Meya hann dock mumsa i sig en hel skål innan Milo fått ner 5 tuggor, haha!





Så kom grabbarna hem från sina arbeten och grillen tändes. Klyftpotatis, fläskfilé, goda såser, sallad och stekta champinjoner var en utmärkt premiärrätt denna soliga tisdagseftermiddag och som grädde på moset avslutade vi dagen med gammeldags vaniljglass och chokladsås! En toppendag i gott sällskap!



Kusinträff är väldigt roligt men väldigt krävande. En hejdåpuss fick det bli innan vi sade adjö till lilltösen och föräldrarna och på vägen hem slocknade plutten sött. Overallen var dock på liksom mössan och långbyxorna men lyckas man få av honom alla ytterkläder utan att han vaknar för att sedan låta honom sova vidare i sin spjälsäng så är det nog ett tecken på att man är färdig efter haft vääldigt roligt hela dagen! Godnatt säger vi och på återseende!

/ K & M

1 kommentar:

Emma - Mamma till Viggo & Melker. sa...

Mysigt med kusinträff och sååå gott det där såg ut :)

SV: Jag vände ena bilden så den blev spegelvänd :D På så vis fick jag till den bilden. Vet inte om du använder photoshop? Men i såna fall går man till Bild-Bildrotation-Vänd arbetsytan vågrätt :)

Kram