torsdag 22 mars 2012

Falu som går hem- Solsidaneffekten har slagit till!

Jag vill ha blommig falukorv till lunch, mamma, nått annat vill jag inte ha! Så lät det igår när vi serverade den första falukorven till lillkillen. Potatis, morot och korv koktes i en kastrull för att efter en kvart malas i smoothiemixern till en fin puré. Falumixern kan vi numera kalla denna fruktmalare för här kommer det lagas mer mat. Känner mig lite som Mickan faktiskt.. den där Solsidan- effekten har slagit till och det skall iallafall testlagas! Från början var jag verkligen ingen mamma som skulle stå och laga någon mat, sånt var inte min grej riktigt! Sedan så testade jag lite med palsternacka och morot och fann att det var ganska så enkelt, smidigt och framförallt billigt! Men så kom det till att bli dags för " mat " för plutten när han blev 6 månader och jag hade ingen om vad man skulle koka ihop för att ens barn skulle få i sig den näring som behövdes. Burkmat fick därför bli alternativet och så har jag liksom fastnat lite i det. Vet ni hur enkelt det faktiskt var att göra egen mat? det tog 15 minuter och så hade jag 5 färdiga burkar till priset av 1 vanlig! På tal om Solsidan så början man nästan känna sig som Snål-Ove nu, haha, nä men många bäckar små.. så mycket burkmat vi fått hälla rätt ner i sopen pga att lillen inte gillat det. Den där Falukorven han fick igår tex åt han gledeligen med god aptit och kan jag få i min lille Milo en hel portion utan att han vänder huvudet bort 234 gånger och klöks i varannan tugga så kommer jag fortsätta att göra mat som han vill ha, tur han uppskattar sin mammas mat ;) Det bådar gott för framtiden!Vi får väl se när/vad jag testar nästa gång. Har ni några lätta recept?

Morgonpromenad väntar följt av 8-månadersbesök på BVC. 8-månadersbesök? Shit vad tiden går. Om lite mer än 4 månader fyller mitt lilla hjärta 1 år, helt galet vad tiden gått snabbt!
Ha en mysig förmiddag där ute!

/ K & M

4 kommentarer:

Maja sa...

Den där fisken jag skrev om i bloggen för ett tag sen finna under tips ... Den älskar milo :) tycker också bättre om att laga egen mat till milo och nu är de ju så lätt när han kan äta de vi äter. Är inget stort fan av burkmat däremot är det praktiskt när man ska iväg eftersom de klarar sig i rumstemperatur :) kram

petra sa...

klart att det ska vara mammas mat!!

Ja tiden går fort =)

petra sa...

klart att det ska vara mammas mat, mycket godare ju ;)
Mina småttingar började hata burkmat efter att ha smakat "riktig" mat ett par gånger.

Ja tiden går fort =)

(förra inlägget blev ivägskickat lite för tidigt)

Sandra sa...

Elton är tokig i köttfärsås! Bruakr göra med morot/krossade tomater vitlok och örtkryddor och svartpeppar:) Brukar göra en sats och frysa in så kokar jag pasta innan han ska äta. Annars brukar jag göra lax/potatis/morot med grädde och smör i MUMMA :) Gjort kyckling med currysås får han ris till går oxå ner bra! Tycker det är lättare nu när man inte behöver göra puré av allt! Måste laga mat i helgen kom jag på nu haha:)

Kolla in Hipp barnmats hemsida där finns lite recept för inspiration!