tisdag 27 mars 2012

När grytor blir trumset & Jesus botar lama!

Godkväll på er! Dagens teacher har idag med sina tvåor förklarat varför påskfirandet går till som det gör och så har vi gjort digitala berättelser på ipadsen! Dessa ungar, så himla roliga kommentarer de kommer med. När det förklarades att Jesus var en god man som botade alla sjuka och gjorde så att alla lama kunde gå så var det en av eleverna som lite halvt sträckte på ena armen. Med skum blick tittade denna på mig och fick inte riktigt resonemanget att gå ihop. Lama, varför botade han dem? De lama som denne elev stött på kunde gå och det enda som dessa gjorde var att spotta. Söta, lilla elev som trodde vi snackade om djuret LAMA och visst har hon rätt i att de flesta av dessa fyrbentna djur inte behöver botas för att gå ;)! Påskintroduktionen gick fint och imorgon är det fortsättning på pyssel som gäller! Superkul :)!

Hemma i stan igen och när det vankades middag i detta hushåll så drog jag fram ett par grytor som lillen kunde roa sig med på golvet. Dessa blev genast förvandlade till ett prima trumset och highhaten bankades varm med hjälp av stekspadetrumpinnar och slickepottsspelare! Superkul tyckte en nyfiken Milo som bankade så att han nästan själv hoppade till av ljudet. Efter lite övning hittade han en lagom rytm och som vanligt diggar han med med sitt högerben. Älskade lille. Mössan behöll lillen en stund för att visa pappa vad han och mamma varit och shoppat idag!Eftersom man får lagad lunch nu om dagarna så räckte det idag med lite pannkakor. Plutten har fått smaka dessa och de går hem. Jag drar av små små minibitar och lägger precis vid gommen på honom. Milo maler bitarna, sväljer och gapar likt en liten fågelunge efter mer. Ja, mammas mat går hem och när han är mätt så grimatiserar han som han ätit den beskaste limefrukten ever och lutar sig tillbaka. Det är så otroligt roligt att se personligheten växa fram mer och mer och denna lilla pojk kommer bli en riktig busunge, en bestämd sådan ;)!Nu väntas kvällpromenad och lite bakning av något slag! Ha en bra afton och kul att ni blivit så många som följer oss här inne :)!

/ K & M

2 kommentarer:

Sandra sa...

Köksaker är poppis här med! Vem behöver leksaker!? Haha barn är ju för underbara! Ser fram emot alla goa skratt man kommer få när de börjar prata!

sv: Ja lite pyssligt är det men jag gör inga avancerade saker med de jag lägger upp i bloggen. Jag har kollat mkt på moderskeppet.se tycker de har toppenbra tips som är enkla att förstå :)

Elton började med små smörgåsbitar och banan etc tar ju ett litet tag innan de får in tekniken att stoppa in det i munnen:) Trodde som sagt de skulle bli mer kladdigt än vad de blev men bästa är nog att ha dem i endast blöja :)

Lång kommentar blev det ;)

Blue Velvet - Vegas mamma sa...

Sv; Beställde från en tjej som bor här jag bor.
http://sagagos.blogspot.se/2012/03/tyger-och-klicheer-till-mossor.html