onsdag 7 mars 2012

Kuddnytt, väggnytt & nattnytt!

God förmiddag kära läsare! Vilken natt. Så många sömntimmar som denna natt har bjudit på tror jag inte vi fått sedan innan lillkillen föddes. Vi somnade redan 22.30 och då sov Milo gott i sin egna säng för lääänge sedan. Precis innan vi somnade så vaknade en hungrig liten kille och fick då välling på flaska. Vi som aldrig trodde detta skulle fungera med flaskor mm. Men så helt plötsligt, från ingenstans tar han den och mumsar i sig allting.04.10 vaknade lillen igen och fick mat för att sedan i sin säng sova vidare till 08.00! En kanonnatt som vi hoppas blir trend framöver! ;)

Pysselmorsan är i farten igen och har börjat sy kuddar, för hand! Det ni ;). Det var lite meckigt att komma igång men när jag fått in rytmen i stygnen så gick det undan. Jag mätte upp med en av soffkuddarna för att få rätt storlek och så nålade jag ihop tyget. Till Milos rum fick det bli en gullig stjärnkudde och den gjorde sig väldigt bra i fåtöljen till det mysiga fårskinnet! Soffan fick sig också två nya vårkuddar som matchade bra. Så lite färg i hemmet med enkla medel skapar genast en varmare och mysigare känsla. Dock har jag träningsvärk i tummarna idag, skumt ställe att ha träningsvärk på ;) haha!


Milo fick ju ett rum för ett tag sedan. Vi gjorde jättefint där inne och samlade alla hans små grejer. Det märkliga är bara det att grejerna ändå samlas i vardagsrummet. Allting. Klossar, kuddar, filtar, kläder, leksaker och böcker. Så skyller man på att det är stökigt ibland för att man har barn. Hur mycket stökar en 7 månaders ner.. egentligen? Det är ju vi som drar runt alla prylar till höger och vänster, haha! Samtidigt tycker jag det är lite charmigt att i inredningen ha lite barngrejer utspridda, det blir liksom lite mer lekfullt. Det är ju inte så att man behöver skaffa en lila fondvägg för att kunna matcha med lila krukor eller konstblommor direkt. Istället kan man med dessa färgglada leksaker alltid snappa upp en och en annan nyans ;)! Fotoväggen som vi så fint hade satt upp åkte tyvärr ner igen. Dels för att en klåfingrig liten bebis inte tyckte ramarna skulle vara uppsatta på väggen och dels för att de såg lite snett ut.. och jag gillar inte sneda tavlor! En svart tavellist blev istället hyllplan ovanför TV:n åt våra vita ramar och det blev supersnyggt att lappa över ramarna på varandra! :)


Det ser idag ut att bli en vacker dag. Solen har tittat fram och förmiddagens promenad löper mot staden där vi skall möta upp Milos lilla polare Julia och hennes mamma för att luncha. Hade varit mysigt om det gick att sitta utomhus i solen så vi kanske skall snoka upp något värmande gatt! Vi skulle ta lite spegelbilder imorse men det gick väl sådär, haha ;)


Ha en toppendag där ute!

/ K & M

Inga kommentarer: