måndag 5 mars 2012

Vårfina morsfötter & Bamsevinkningar till sig själv!

Underbara mormor tyckte att jag skulle ha lite nya vårskor och tog därför med mig på lite skoshopping i förmiddags. Vi möttes upp, satte Milo fint i sin vagn och så tog vi en rundtur. Så fort jag fick syn på några skor jag tyckte kunde passa så tyckte lillen att han först skulle godkänna dem. Att godkänna innebär att de har bra tuggmotstånd och de första paret dög inte alls! Istället rev han ( när jag inte såg ) ner ett par blåvita-tygskor och ett par rosa. När jag vände mig om satt han med 3 par skor i vagnen och drog i både snören och lappar och sken upp som en sol. Tokbebis! Lite färgkoll har han allt. Han hade dragit ner ett par rosa söta små tygskor som var precis i min smak. jag testade och upptäckte att de passade. Tack min son för att du har koll på läget ;)! Det fick även bli ett par identiska skor fast i en annan färg. Benvita platta vårskor med spetsdetaljer på sidorna. En liten söt rosett i fronten ingick också så nu kan denna mamma trampa runt i parkerna med vårfina fötter! :) Underbart med tanke på förra årets gravida elefantfötter som inte fick på sig några som helst skor. Tack fina mormor!




Milo gick inte lottlös hem från mormor han heller. En blåvit tjusig one-piece med söta stjärnor hade mormor spanat in och handlat. Superfin och då den var något stor kommer den kunna användas hela våren. Bra med marinblått där inte fläckar syns. Nu har plutten nämligen börjat ta sig fram krypandes en bra bit längst golvet. Idag läste vi Bamseboken. En pekbok med massvis av roliga bilder i. Bilder som lätt känns igen i vardagen och som är väldigt färgglada. Förutom att prata massvis med sina barn så tror jag att barn lär sig ganska mycket av bilder. Under min studietid undersökte vi och gjorde uppsatser kring barns inlärning och det visade sig att alla barn är bärare av den visuella inlärningsstilen. Detta innebär att man med hjälp av bilder minns och kommer ihåg. Tänk själv på all reklam.. så mycket man minns och går och köper tack vare bilder eller på grund av kanske man skall skriva... Bilderna som Bamseboken innehöll var sötnosen helt fäst vid och när boken stängdes igen så var det dags att lära sig vinka. Morfar vinkade till Milo och Milo vinkade tillbaka. Så vinkade även mormor och mamma. Handen for upp och fingrarna gjorde vinkrörelser, vinkrörelser på fel håll, alltså mot lillkillen själv, men vad gör det, lite kan det vinkas iallafall ;)





Njut av kvällen, själv är det bakning och måndagsmys som gäller! ;)

/ K & M

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ja han var en duktig vinkare idag och bamse ska vi nog läsa mycket av i framtiden.Tack för idag , det var mysigt.
kram mormor

Anonym sa...

Hej
Du har en riktigt trevlig blogg att läsa :)
Jag undrar hur du fick bort den vita ramen runt bilderna som dyker upp varje gång men lägger upp en bild? Sen undrar jag också om du har något knep för att få två bilder bredvid varandra? Varje gång jag försöker så hamnar de konstigt eller med ett mellanrum emellan.

Kristin Moser sa...

Tack själv för idag mamsen! Superfina skor och Milo vinkar och tackar för sin nya dress ;) Kraam

Kristin Moser sa...

Hej hej! tack skall du ha, vad roligt!

Jag öppnar först min bild i ett officedokument och drar bilden hela vägen ut i ytterkanterna. Sedan sparar jag den och lägger över i inlägget. Har jag lagt in två bilder så förminskar jag de så att de får plats i fältet för att sedan dra närmre varandra. Förhandsgranska tills det blir rätt så skall det nog lösa sig :)

Emma - Mamma till Viggo & Melker. sa...

Supersöta ballerinaskor, avis på erat härliga vårväder :D Känns som ett annat land hihi...

Sv: Ja, vi gör allting själv :) frågar om lite råd ibland till såna vi vet har erfarenhet av det vi gör, men det går bra.

Anonym sa...

okej, fast det verkar vara någon inställning i mallen för även när jag dra ut bilderna så kommer det en ram runt :/ Du har inte ändrat något i dina inställningar eller HTML mall?

Anonym sa...

hej igen förlåt att jag har kommenterat så mkt. Är ny på blogger och försöker lära mig så mycket som möjligt :)
har listat ut hur jag fick bort ramen men får inte rätt på bilderna när jag försöker få dem bredvid varandra även om jag minskar ner dem till minsta format enligt blogger. Skulle du vilja försöka förklara lite mer? :)
Tack på förhand

Kristin Moser sa...

Ingen fara! Dock tror jag inte jag ka hjälpa dig mer. Har du det nya gränssnittet? För jag har valt att behålla det gamla. Jag testade en gång att uppdatera mig men då fungerade det inte att flytta bilderna bredvid varandra. Men nu med den gamla så funkar det. Testa att ändra till det så kanske det går :)

Anonym sa...

Tack :) Lyckades få rätt på bilderna så de hamna bredvid varandra. Fast nu funkar det inte att få visning en och en som du har det. Har du klickat i något speciellt bland inställningarna eller i HTML mallen?
:)

Kristin Moser sa...

Kanon ju! :) nepp, jag har inte klickat i något speciellt!