måndag 2 januari 2012

Bland flodhästar och gula ankor- En rolig stund i badbaljan!

Visst är det roligt att plaska i vatten, speciellt om man har fem färgglada baddjur som piper och flyter omkring! På senaste tiden har vi märkt att Milo inte är lika road av att bada som tidigare. I början låg han riktigt och njöt och mös i karet men nu är det mer som att han försöker sätta sig upp och inte vill ligga. Så varför inte prova sätta honom i baljan. Fram med de olika baddjuren han fick i julklapp, i med lagom varmt vatten, en liten skvätt babyolja och så Milo förstås. Direkt när han kom under vattenytan med kroppen och fick tag i sina djur så var det poppis igen. Badet blir till lek.





Badleksakerna låg så fint och flöt i ca 10 sekunder innan lillkillen tyckte att han skulle prova på att ösa ut alla på golvet. Jag vet inte riktigt hur det gick till men inom loppet av en halv sekund låg tre av djuren utspridda på golvet och det är med bus i blicken som Milo sedan kikar upp på mig eller F. Tokiga lilla bebis, som du charmar mamma och pappa! Då grejerna låg på badrumsgolvet så skulle plutten givetvis titta efter hur de såg ut och med ett rejält grepp i baljans kant lutade han sig sakta över för att kika.



Färdigbadad, ren och inpälsad i badhandduken i pappas hamn satt Milo och granskade mamma noggrant när vattnet skulle tömmas ut. Han tittade ner på sina små djur med en blick som sa att snart ses vi igen. Att döma av lillens miner, ljud och kroppsspråk så kan detta ha varit hans roligaste badtillfälle hittills. Mitt också för den delen ;)



För övrigt var det en väldigt lång gårdagskväll. Jag kan inte förstå hur en så liten bebis orkar vara vaken så pass länge som han är. Halv tolv gick vi en lång kvällspromenad för att se om han somnade bättre utomhus, men icke. Där ligger han, klarvaken och babblandes. Väl inne i värmen igen så fick vi honom att somna. Någon kväll vore det skönt ifall bebis valt att ta sig in i drömmarnas land vid 20-tiden istället, precis som för ett par månader sedan men just nu vet jag inte hur det skall gå till. Det är inte så att han sover några längre stunder på dagarna heller precis. Däremot tar han sovmorgon till ca 10-tiden och då hinner jag med att få fixat en hel del!

Idag får vi se vad dagen har att erbjuda, alltid blir det något :)! Ha en fin dag där ute!

/ K & M

Inga kommentarer: