söndag 29 januari 2012

Vinterpromenad och väst plus middagen när den är som bäst!

Efter att ha grävt lite i sovrumsgarderoben som för övrigt är en samlingsplats för allt möjligt så fann jag en väst. En fin beige liten vårväst från H&M som lillen kommer kunna ha massvis av användning för när vädret passar! Ibland undrar jag var alla kläder kommer ifrån? Denna väst låg i en klädkass och jag har inte den blekaste aning av vem den kommer från, tokigt men sant! När Milo var superliten fick vi jättemycket kläder av diverse folk och just nu sitter jag på en hel drös med barnkläder som inte längre passar lillen. Fin var den iallafall även om den fortfarande var något för stor.




Ut i kylan for vi och mötte upp vårt trevliga sällskap. Tillsammans gick vi till en lekplats i närheten och gungade lite grann! Wiie vad roligt tyckte lillen och även vi andra ;)! På vinterpromenaden insåg vi att det var ett tag kvar till våren skulle komma men just när vi diskuterade väder och vind så dök små knoppar av vårdroppar upp! Kanske är det inte så långt till vår?




Frusna och hungriga kom vi åter in i lägenheten och den eviga matfrågan kom på tal. Vad skall vi äta idag? och för er som inte ätit ännu kan jag rekommendera en av de godaste rätterna som finns. För två personer tar ni 400 gram blandfärs. I den pressar ni ner 1,5 vitlöksklyfta, lite oregano, grillkrydda, chilipulver och ströbröd. Blanda sedan ihop allt och platta ut ca 5 biffar. Skölj av ett gäng fina potatisar och skär i lövtunna skivor. Stek sedan med kryddor och smör till ytan är gyllenbrun. En god sallad och till det Jensens favoritsås och du har middagen fixad i ett naffs. Detta är verkligen en av mina favoriter, ja F:s med och Milo lär få äta denna rätt när han blir äldre. Man skulle kunna tro att det är lite omständigt att laga denna rätt men ca 20 minuter tar det innan maten kan serveras :)! Så detta blir dagens middagstips!




Nu är det dags för kvällsbakning här hemma och vad det blir vet vi inte än. 50% av hushållet vill ha paj medan 45 % vill ha chokladbollar. Milo är passiv och de övriga 5 procenten ( Minto ) nöjer sig med morötterna han fått i buren! ;) Ha en mysig kväll där ute!

/ K & M

Inga kommentarer: