onsdag 4 januari 2012

När pappas fötter förvandlas till nya vänner i tusch..

Jag fick en liten idé såhär framåt kvällningen. Vi tar fram en tuschpenna och målar pappas fötter till två olika ansikten. Sagt och gjort! Efter att min konstnärliga ådra tagits fram så förvandlades F:s fotsulor till gubbar. Då barn gillar handdockor och vi inte är ägare av några sådana så fick vi skapa egna, fast fotdockor. Det högra fotansiktet fick upphöjda ögonbryn i lila nyans medan det vänstra blev grönaktig med långa fransar. Sedan kunde leken starta. Milo satt sig framför de nya kompisarna och spanade in de noga. Han granskade dem ordagrant från topp till tå ;). Efter att ha kikat på dem ett tag och tagit ett bra grepp runt alla tårna så verkade lillen rätt nöjd. När pappa rörde på foten och tårna gjorde rörelser så var vännerna väldigt intressanta och roliga. Lillen har fått nya vänner, haha..






Själv minns jag en av våra uppgifter på lärarutbildningen gällande handdockor. Alla skulle skapa vars en, döpa den, ge den egenskaper och sedan låtsas att hela ens klass var en barn/elevgrupp. Jo, det var ju jättekul när man hade känt personerna runt omkring sig i ca 3 veckor, verkligen. Min ena fluffiga vante fick bli ett marsvin av något slag och han samlade på mössor. Därför låg han alltid på hatthyllan i barnens kapprum och såg till att vakta elevernas mössor och kepsar. På så vis skulle barnen inte ha de på sig i klassrummet utan låta Morris passa. Ja, Morris hette han, haha, jodåsåatte.. ;)

Dagen har annars bestått av en runda hem till mormor och morfar, lite väskspaning, promenad och ett litet besök av dagens födelsedagsgris Tessie. Då besöket var spontant fick min och Milos present till henne endast bli en mycket god och hemmagjord chokladmuffins och den uppskattades som tur var ;)



och så har man blivit halvt skrämd till livet ikväll. När vi är mitt uppe i fotleken så bankar det rejält på vardagsrumsfönstert. Utanför rutan ser vi en hand sticka upp och sedan kommer ett huvud, ett bekant sådant. Det var morbror Micke och Ulrika som dök upp utan förvarning och från fönstret hälsade Milo glatt på dem :).



Nu tackar vi för idag och önskar er en trevlig afton!

/ K & M

Inga kommentarer: