onsdag 25 januari 2012

Grötpremiär och en massa nytt som lillen kan!

Godmorgon i stugorna denna kalla vinteronsdag säger en helkladdig liten kille som för första gången i sitt halvåriga liv har fått testa gröt till frukost! Natten har varit kanon och det var en pigg mamma och en pigg son som steg upp i gryningen. Nu när Milo har passerat halvåret så börjar vi med lite annat än mjölk och det som stod överst på inhandlingslistan var fruktgröt. 1 dl vatten i micron, 4 matskedar pulver och vips så hade en kletig konsistens av banan/pärongojs skapats. Milo var väldigt intresserad av hur det gick till när det blandades ihop och tallrikens kanter skulle först gnagas på. När gröten svalnat var det dags för första skeden och en ivrig liten sötnos skulle hålla skeden själv.



Den blåa HIPP-skeden som man fick i något välkomstpaket under de första veckorna kom nu till användning och frågan vara bara om Milo skulle gilla de nya smakerna. Första skeden grimatiserade han lite skumt till men de övriga öste han in som bara den. Gottgottigottgott!





Hela ansiktet, händerna, Bamsedressen, bordet, barnstolen och till och med hans lilla öra kletades ner och jag förstår egentligen inte hur. Så fort man blinkar så är han med sin lilla näve nere i skålen och gräver och genast är det något roligt som klibbat fast på händerna. Att kleta runt verkade vara något av det roligaste på länge så jag lät honom faktiskt få kleta en stund. Lilleman fattade att det skulle in i munnen och bakåt på tungan så han spottade inte ut det. Hans blick och minspel såg ut att säga : Hej gröten, jag tror jag gillar dej!




Det är mycket som händer just nu. Det skall introduceras allt möjligt i matväg och jag ser verkligen fram emot den kommande tiden. Det har varit ett spännande halvår som gått och jag märker att det bara blir roligare och roligare för varje vecka som går. Tänk vilken utveckling, att från början knappt kunna öppna ögonen till att idag banka och kladda, jollra och studsa. Man blir alldeles varm i mammahjärtat när nya sker sker och det som är aktuellt just nu är att säga DADADADADA! Att ligga och GRRRRR:A som en spinnande kise är också något lillkillen sysslar med liksom att slå med sina händer på allting. Han bankar och viftar, sprattlar och ålar sig. Han är jätteduktig på att greppa de minsta föremålen och han har blivit väldigt stark i både armar och ben. Så fort man lägger honom ner vrider han sig till andra sidan och kravlar sig åt olika håll. Fårskinnet som jag tidigare har visat är hans favoritplats att ligga på och i spjälsängen har han också börjat komma till ro, på dagarna iallafall. Lägger man honom där så greppar han tag i alla pinnar och sätter fötterna och sparkar. Ja, det är mycket som händer och utvecklingen är otroligt härlig att se.

Idag skall vi hjälpa Gudmor Tessie att rensa och flytta undan grejer inför hennes kommande flytt. Tippen skall besökas, en runda hem till morbror Macs blir det och så skall vi storhandla. Milo har en liten present från resan till Macs så vi får hoppas han blir glad ;). Lite mamma/babypromenad kommer eftermiddagen också att bjuda på och det är så skönt att vara på hemmaplan igen!

Ha en fantastiskt härlig vinterdag där ute! :)

/ K & M

2 kommentarer:

Cherie Mårtensson - Mamma till Emma sa...

Svar: Tack så mycket :D Vad roligt!

Fröken M sa...

haha !! GODING :) Det ska synas att man gillar mat !
Jag tror faktiskt jag ska baka lite här ikväll oxå, men inte förrän V har somnat !
Kram