onsdag 4 januari 2012

Klossbygge i spjälis & pannkaksfrukost i ottan!

Första kvällen på länge som Milo somnat något så när i tid. 22.00 sade han godnatt efter att ha tagit en nattvandring runt kvarteret. Det var endast jag, Milo och Emil som var ute. Som det blåste och skall det fortsätta att blåsa rejält fera gånger / år så finns det snart inga vettiga namn kvar att döpa stormarna till ;). F och jag gick idag upp i tid och hade en mysig stund för oss själva. Idag lyxade vi till det med pannkakor och det var en mycket bra start på dagen.



Spjälsängen fylldes igår med ett antal klossar och bilderböcker som Milo fick sitta och leka med. I doppresent fick han en liten ask innehållande 5 böcker med blandade bilder på leksaker, mat, djur, verktyg och instrument. Bredvid fanns även 8 olika klossar som gick att stapla i varandra och på varandra. Milo är lite för liten för att förstå att de skall placeras i varandra men att titta på bilderna och smaka på kanterna är aldrig fel. Det var en intresserad grabb som från att ha varit lugn och sansad plötsligt blev vild som ett lejon och började hugga in på den ena klossen efter den andra. Spjälsängen blev en bra lekplats och däri samlade han alla sin grejer!





Milo är en rolig filur. Det kvittar vad det är. Finns det 5 likadana grejer så skall han helst ha alla hos sig på samma gång. Gosedjur, badleksaker, klossar, ja allt. När han sedan får tag i något så gapar han. Han gapar långt innan han har leksaken i närheten av munnen och sedan drar han den snabbt åt sig och in i gapet! Söta lilla plutt. Detta lilla charmtroll tittar sedan upp mot mamma eller pappa, höjer på ögonbrynen, småler, spottar ut grejen, bubblar, sträcker ut tungan och säger adddiiieuu. Sedan kommer hans lilla glädjetjut.




När Milo är djupt koncentrerad och funderar så säger han hehe, hee, hee heee. Ofta säger han så när man lägger honom på skötbordet och det hörs som han hälsar fint om mornarna, haha ;).

Dagens mamma är inte längre förkyld utan pigg och utvilad. Därför beger hon sig idag tillsammans med lilleman iväg och raggar resväskor. Väskrea någonstans tro? Ha en härlig dag allesammans!





/ K & M

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att doppresenten kom till användning ;) Sööte!! /Julia

Kristin Moser sa...

Tack för grejerna gumman! Kommer bli superroliga framöver ;)