måndag 30 januari 2012

Spegeltvilling i mössa & hemmabyggd nappstation!

-Vem är det i spegeln? jo, det är ju du Milo...
Speglar alltså.. så mycket roligt det går att ha med dessa glasbitar som reflekterar allt möjligt! Milo älskar speglar. Det har han gjort enda sedan han var jätteliten. Han skrattar åt spegelbilden som skrattar tillbaka åt honom. Åter ler Milo till spegelbilden som ler tillbaka en gång till. Så kan det hålla på länge! Varje morgon stannar vi upp påvägen in till badrummet och hälsar på spegelbilden. När lillen var mindre så såg han väldigt frågande ut när han såg mig i spegeln. Han tittade lite konstigt och såg ut att undra ifall det verkligen fanns två stycken mamma- Kristin. Jag har märkt att Milo numera inte tittar lika konstigt när han ser mig där i. Istället vänder han sig om precis som han har fattat att det bara finns en mamma och hon är INTE inuti spegeln. Igår fick Milo en ny randig mössa i massvis av färgglada nyanser och lappar som hängde ner för öronen. En liten toffs i mitten hade mössan också och han blev så himla fin i den! När mössan var på och overallen framtagen för lite kvällshandling så fastnade vi i hallspegeln. Milo tittade sig i spegeln och där skulle han stanna! Lillkilen skulle fram och känna och när han väl tryckt dit sin lilla hand så spänner han den allt vad han kan och skall dra spegeln åt sidan. Detta fungerar dock inte då spegeln sitter fast! Istället gav han sin spegeltvilling ett brett leende och tittade sedan på pappa F som stod bredvid. Dubbla Milo och dubbla mössor.. när jag tog ett par bilder så kändes det nästan som man hade tvillingar!





Lillkillen verkade trivas bra i sin nya mössa och poserade glatt runt i sin gåstol med den. I gåstolen far Milo fram i full galopp men han har bestämt sig för att bara gå på ett håll- bakåt! Backar han inte in i den ena av vardagsrummets väggar så backar han in i den andra, haha, tokiga lilla unge! Igår hittade han även elementet och det tyckte han var varmt och skönt!




Den gångna natten stavas KAOS och jag vet inte riktigt vad det var med Milo i natt! 7 gånger har han vaknat och gallskrikit. Vi provade det mesta men då inte ens tutten hjälpte så var det svårt att trösta honom! Han låg i och för sig och pillade med fingrarna i munnen så kanske är det fler tänder på G? Inte många sömntimmar här inte och man har ju varit piggare.. 07.00 skuttade vi gladeligen upp iallafall då minibossen bestämde att natten var över! När man väl är uppe är det faktiskt rätt skönt att man " kom upp i tid " ;). Mer nappövningar här hemma och för ett tag sedan såg det nästan ut som att plutten var intresserad. Sedan avtog det! Nu är det övning som gäller. Milos lilla djur som ploppar upp från en plastkvadrat tycker han är superroliga och han skall hela tiden TA djuren! Jag placerade ut ett gäng nappar och skulle se om han ville ta de med och de ville han! Lite väl många val att se över kanske för att så fort han plockat upp den ena nappen och stoppat in i munnen så skulle han ha nästa. Nästa station kommer bara att bestå av EN napp! ;)



Några promenixer, lite ärenden ch lite fika står på dagens to-do-lista och vi önskar er en trevlig måndag!

/ K & M

5 kommentarer:

Fröken M sa...

Gud va han är söt, och i spegeln får man ju nöjet att njuta av flera godingar :)
Hoppas ni får en riktigt bra dag ! kram

Blue Velvet - Vegas mamma sa...

Låter precis som Vega... Hon älskar också att prata och ta på sin spegelbild. Och så kan hon bara backa med sin gåstol, men älskar när mamma kör race med henne och slirar i kurvorna o köket...haha

ENDENISE sa...

ååh sicken fin mössa! Love it!

sv: Haha ja kanske det, fast jag vet inte om jag hade godkänt det haha :D

Sandra sa...

sv: Tack! Glad jag blir :)

Verkar som vi har killar i samma ålder, min lilla e född 7 juli ;)

Cherie Mårtensson - Mamma till Emma sa...

Svar: Okej, Emma blir 6 månader den 12 februari :D