tisdag 24 januari 2012

fortsättningen av resan..

Denna semestern fick vi även lite nys om lillkillens kommande yrkesproffesion. Kanske skall han bli optiker eller urmakare? Morbror Mickes röda Carrerabrillor var de första han var på jakt efter. Sedan kom det till morfars dubbla par läsglasögon (som han redan från sin första levnadsmånad varit intresserad av). Mosters bruna solisar och pappa F:s svarta. Farfars armbandsklocka och morfars väckarklocka. Liten kille ville inte släppa sitt stenhårda grepp om dessa prylar. En annan rolig pinal var mormors röda skärp. Ormen som den så kreativt kom till att kallas dök upp så fort vi märkte att lillen började bli otålig och den gröna larven har faktiskt mest legat i ett hörn för sig själv denna vecka. Vad skall man med leksaker till när det finns så mycket annat skoj? ;)




Varje dag efter att jag tagit min morgonrunda väckte jag mina fina killar. Tillsammans åt vi en smaskig frukost med nybakade baguetter, alla sortsers pålägg och färsk frukt. Detta mål var det bästa på hela dagen och Milo satt fint i sin vagn och lekte med sina små grejer. Han spanade även in buffén och såg ut att vilja hugga in på allt möjligt.




Nu är det dags, dags att låta killen börja äta både gröt, burkmat, vanlig mat och sakta tona ner på amningen. De där två små framtänderna har nämligen börjat bli något vassare än förut och är man inte på sin vakt så biter Milo till. Aj, säger jag! Lillen har annars sett till att njuta och mysa, utforska och intressera sig för allt och alla och det har varit en perfekt ålder , 6 månader, att ha med sig en bebis på.









Poolerna på hotellet var däremot inte uppvärmda som det enligt resebyrån stod att de skulle vara. Likaså fanns det inget varmvatten i kranarna under de första 4 dagarna så att ta en dusch kom knappt på fråga. Spjälsängen som vi skulle ha till Milo och som resebyrån krävde att man skulle ha om man hade barn under 1 år var fallfärdig och efter att ha sagt till i receptionen 5 gånger utan någon respons lade vi ner projekt. Milo fick sova mellan oss i den stora sängen. Vi betalade 1000 kronor mer för att vi enligt resebyrån var tvungna att ha sängen så lite ersättning vore inte fel.. mitt lilla brev är redan på plats i Vings brevlåda.

Själva miljön var ju annars väldigt vacker att spatsera omkring i så lite fotosession fick det bli i kvällssolen.






Tillsammans har vi i familjen haft en otroligt härlig resa. Vi har snackat massvis med skit, dragit interna men ack så roliga skämt. Vi brukar köra något som kallas vad hade du hellre valt? En mycket roande lek för alla som har något sånär ordförråd. Plumpspelande om kvällarna Musikaler alá MammaMia och Chicago, standupcomedi, magikershower och mysiga kvällspromenader var något av vad vi roade oss med under den gångna veckan.



Att få lite egentid och att på tumanhand vandra omkring på semestern har varit väldigt skönt det med. Mor och farföräldrar har ställt upp till 100 procent och morbror och moster likaså.



Alla har roat lillen och sista morgonen tog morbror Micke med sig Milo ut till poolområdet så att vi i lugn och ro hann fixa det sista. Lillen är så glad i sina nära och kära, ja i de flesta faktiskt men man märker att han skiner upp lite extra mot de närmst stående. På det hela taget har det varit en oförglömlig semester med många skratt och det bästa sällskapet man kan tänka sig. Bruna har vi blivit och Milos kinder har blivit rosigt röda. En tripp vi kommer kunna se tillbaka på och minnas som vår första gemensamma resa med lille Milo.






Borta bra men hemma bäst som man säger och när man har varit iväg såhär länge ( som faktiskt en vecka är när man inte har sitt vanliga hem ) så uppskattar man sitt egna land till fullo. Sverige är verkligen ett fantastiskt land. Nog var det gott alltid med Egyptiskt bröd och smör om mornarna men det finns inget som slår en hederlig svensk vanlig brödskiva Solklart med en bit Herrgård och ett par skivor gurka brett med extrasaltat Bregott! En kopp Zoegas på det och man kände att man var hemma igen. Kaninen kom tassandes och väskorna packades upp! Vilken underbar morgon att fira lille Milos halvårsdag på! :)

Ett stort tack till Alla ni som gjorde denna resa oförglömlig på alla sätt och vis. Min fina familj, så roligt vi har tillsammans och så mycket ni betyder!



/ K & M

Inga kommentarer: