fredag 13 januari 2012

Mysig familjeutflykt bland gigantiska ståtliga svanar

Solen strålade in genom fönsterrutorna denna fredag så vi bestämde oss för att ta en mysig familjeutflykt med picknick vid havet. Picknickkorgen packades med ost&gurka-frallor, lite frukt, nybryggt kaffe och givetvis en mysig filt. Vi hade inte direkt någon tanke på vart vi skulle åka men att utflykten skulle vara vid havet ville vi. Mot Limhan fick det bli och vi stannade först till vid brofästet. Det är så vackert där. Sverige möter Danmark och som en regnbåge löper den ståtliga bron över havet. Solen speglade sig i vattnet och det såg ut som små glitterkulor hoppade längst med de stora vågorna. Ja, vågorna var stora och vinden tog i rätt så rejält så efter att spanat in horisonten och tagit en snabb kopp kaffe så begav vi oss istället mot Småbåtshamnen i Limhamn.




Just på den plats där vi picknickade med våra ostfrallor och kaffe hade vi utsikt över F:s gamla lägenhet. Han hade en etta högst upp på Strandhotell och den var väldigt speciell den lägenheten. Från 7 stora fönster såg man hela kustremsan och Danmark. Dock var den lite för liten när jag tagit studenten så när vi bestämde oss för att flytta ihop 2008 så behövde vi något större, en trea. Inbillar man bara sig eller är det inte så att en bulle med ost är såå mycket godare utomhus? :)



Milo somnade i bilen på vägen och ville inte vakna när vi skulle duka fram godsakerna. Han såg ut att ha det riktigt skönt i sin bilstol och vantarna som jag lyckades få på honom sprattlade han inte av sig. Istället tittade han på dem, rörde lite på tummen och smakade lite på tyget! söta lille skatt!



Plötsligt var den påväg mot oss. Stor, vit, gigantisk näbb och i full galopp- Pappa Svan! Kunde det vara så att han hade fått nys om att det vankades brödbitar hos picknickfamiljen? Vid sjöns kant så samlades ett helt gäng med diverse sorters fjäderfän och efter att noga studerat vår korg så tog han ett steg upp ur vattnet! Hans vänner väntade snällt kvar men i rask takt närmade han sig. Jag måste erkänna att jag blev lite smått rädd och var beredd på att springa min väg med Milo och barnstolen. Jag tittade på lillkillen som nu var klarvaken och han måste undrat vad i hela fridens namn som stod på. Det är nämligen inte varje dag man slår upp ögonen framför ett gäng fåglar!





Fikat delade vi inte med oss av så Pappa svan ändrade riktning och simmade vidare med sina polare. Milo satt fortfarande med blicken fäst på djuren så vi tog oss en spaning från kanten. Allt som rör sig tycker plutten är roligt att följa med blicken. Han skrattar när de gör hastiga rörelser som exempelvis när svanen dök ner med huvudet i vattnet! Denna dag har varit supermysig och visst är det härligt när solen strålar. Alla runtomkring är på så bra humör och även om det var is i luften så kändes det idag som om våren närmar sig. Med dessa bilder säger vi adjö för idag och väntar in dagens middagsgäster Mikael och Ulrika! Trevlig helg!




/ K & M

1 kommentar:

En chic mammas bekännelser sa...

Tack, vad kul att du gillade den. Mysig din son verkar vara :) hur gammal e han?? :) ha en fin dag !!