lördag 14 april 2012

Jollermorgon & dagisnojja!

Godmorgon på er! Ytterligare en hel natts sömn och just nu är det mysigare än vanligt om mornarna. Lillen sitter fint och leker i sin spjälsäng och att vakna upp av detta bebisjoller är för härligt. Morgonhumöret spelar verkligen stor roll för hur pluttens dag kommer att bli. Vaknar han och är ledsen, inte utvilad och tjurig så blir det en sådan dag. Vaknar han med leendet på läpparna, skrattar, är nöjd och utvilad så fortsätter dagen i den takten. Som tur är är det sällan han vaknar ledsen utan smilebandet sträcker sig oftast hela vägen upp till öronen. Från PS3:an bort till Tv: bänken och vidare till tvärrkorgen.. ja nu går det undan med att ta sig runt här hemma! :)

 
Just i denna period sitter jag och F och skall välja dagis till lillkillen. Då jag själv är pedagog och har arbetat på många förskolor här i området så vet jag inte riktigt vad jag vill sätta honom. Svåra val men samtidigt så borde det inte vara några konstigheter. Tror jag är lite nojjig med det där bara. Det känns så skumt att någon annan skall ha hand om min lille gosse, se honom göra en massa grejer, höra honom prata och ta hand om honom hela dagarna medan vi föräldrar jobbar, men så är det väl för alla?! Sedan tror jag egentligen att de har det rätt så bra på dagis.. de får in bra rutiner med mat och sömn, träffar andra barn och leker hela dagarna. Det jag oroar mig för är bara allt runtomkring. Det dagiset vi har tänkt oss verkar superbra. De har bra näringsrik mat, nybyggt, blandade pedagoger och bra uteaktiviteter för barnen. Däremot rinner det en kanal precis 100 meter från staketet till stället och tänk om någon hoppar över staketet..  tänk om ens barn rymmer, får i halsen, slår sig rejält eller bara är ledset.. usch, jag tänker nog för mycket! Det blir nog bra med dagis så småning om men inskolningen får pappa F sköta för jag är nog helt för stirrig för det ;)!

Nu väntas träning för min del. Friskis och Svettis medelgympa om en halvtimme cykeln står redo att skutta på! :) Ha en toppenlördag!

/ K & M


2 kommentarer:

Emma - mamma till Viggo & Melker. sa...

Det är ju så härligt när dom vaknar och är morgonglada :) Vi brukar slå på bompa på tv:en i sovrummet, så vi kan ligga och dra oss en stund till innan vi börjar dagen :)

Sv: Ja, roligt med lite kollage, speciellt med mobilbilderna... Bilderna med systemkameran vill jag helst lägga upp stora :D

Hoppas ni får en härlig lördag! Här är mulet just nu, trist, igår som vi vaknade upp till en solig dag... Får se vad vi hittar på idag, lutar mot renovering :)

KRAM

Sara - Sebastians mamma & snart lillasyster. sa...

Det är jätte jätte jobbigt dom första dagarna man lämnar bort dom på dagis, men dom har ju det så kul och träffar nya människor än och sitta hemma med mamma och pappa hela dagarna, så man får tänka. Får ångest när jag lämnar han, men vet att han gillar det :).