söndag 29 april 2012

Röda saftiga gubbar & Vårruset!

Jordgubbar till frukost? Japp, till efterrätt på frukosten blev dessa röda gubbar med turkisk yoghurt serverade i detta hem och en som gärna ville ha ett smakprov var Milo. Han trånade så efter frukten så den fick han prova på. Jag tror det är bra att låta de små testa olika sorters födoämnen och maträtter så om de skulle vara allergiska så upptäcks det i tid. Jordgubbar och andra stenfrukter kan man som barn vara väldigt känslig mot men hittills har vi inte märkt att lillkillen skulle vara allergisk mot något. Jordgubben suttades det på och så skar vi upp den i mindre plockebitar- gottgottigott tyckte plutten som med god aptit mumsade i sig det saftiga bäret.
Idag blåser det så att man tror taket skall flyga iväg och morgonens walk var något stormig. Eftersom denna vagn inte har något frontskydd så får man dra den baklänges för att inte få vinden rätt in på lillen. Detta resulterar i en väldigt krävande promenad så någon längre runda blev det inte. Väl hemma igen upptäckte vi att brevlådan var full och att något stack ut från ena kanten. Vid en närmre titt såg vi att det var min nummerlapp som kommit. Jag skall nämligen tillsammans med 5 andra mammor rusa det traditionella vårloppet för kvinnor här i Malmö- Vårruset. 5 km och sedan väntas picknick! Den 2:e maj går startskottet men då ingen av oss är några elitidrottare direkt så skall vi luffsa runt ;). Att döma av min startplacering så är det en hel del folk anmälda.. 


Denna söndag är det tid för Milos första badhusbesök. Tillsammans med mamma, pappa, morbror Micke, Ulrika, moster Annicka och Matte skall det plaskas och de nya badbrallorna skall invigas ;)!

Ha en mysig söndag!


/ K & M

2 kommentarer:

yasmine modell mamma och fru sa...

tack
åh vad gott det där såg ut
ja vi är rätt lika , fast han är jätte lik sin pappa också (så en riktig blandning).
Nu ska vi ut o mysa en stund i solen kraam

Sandra sa...

Vi har testat lite med lite "känsligare" ämnen, tycker som dig! Hoppas ni får en fin valborg!