söndag 8 april 2012

Veckans påskris upp & påskris ner!



Kanon- kalkon eller tumme upp -tumme ner? Idag kör vi lite påsktema istället och tar riset upp och riset ner! ;) Veckan har flutit på i ett ganska så lugnt tempo. Vi startar med det positiva som är att lillkillen numera ställer sig upp mot möbler. Han reser sig i spjälsängen, interagerar mer än någonsin med allt och alla och skrattar nästan dygnet runt. Finmotoriken och pincettgreppet börjar han bli riktigt duktig på och dammsugaren får vi därför köra med minst en gång om dagen. Smågrejer som i vanliga fall inte syns hittar man överallt och Milo är en hejare på att rota fram det allra minsta! Maaamaaa och Bapbbaaa får vi höra här hemma ca 86 gånger innan lunchtid och yttterligare likamånga gånger innan lillen sluter sina ögon för natten. Det är en riktig liten babblare vi fått :)! Superkul att se denna utveckling och vi njuter av varenda ny grej som sker. Visst är det mera jobb nu än vad det varit tidigare och färre sömntimmar än någonsin. Mycket bärande och hela tiden måste man vara på allerten, men man vet att man lever iallafall ;)!

Veckans bakning har gått över förväntan och inredningen i Milos rum blev kanon. Jag fortsatte att skriva och jag känner nu att jag verkligen gjorde rätt i det. Mammigheten hos lillen har avtagit och numera funkar de flesta personer som busar med honom :). Maten slinker ner fint och nya smaker börjar gillas. Sovandet i eget rum och ingen nattmat är också ett stort riset upp! :D

Så kommer kalkonen, neråttummen eller det så kallade riset neråt!

Detta väder, inget hit! Kallt har det varit vilket har inneburit färre uteaktiviteter. Färre uteaktiviteter = mindre motion och man känner sig lite stel i kroppen. Nattningarna är långdragna eller iallafall längre än tidigare. Att vakna mer än 2 gånger om natten är varken skönt för Milo själv eller för oss och det är svårt att veta varför det vaknas. Han vill nämligen inte ha mat och inte behöver han någon ny blöja. Tänder ser det inte ut att vara men så är han ju som jag tidigare skrev torr om de små kinderna... kanske kliar det nattetid?! Lite tröttare har vi varit allihopa så ledigheten var verkligen välbehövlig. Den borttappade parkeringslappen igår var väl inte heller så skoj men gjort är gjort som man säger!

Det sista som var störigt denna vecka var en händelse idag. Vi kom från vår strandutflykt upp på gångbryggan och så såg vi på avstånd att något låg mitt över hela bryggan så att vi inte kunde komma förbi. Det var en unge, en kille i 7-årsåldern som lekte pajas och ockuperade hela passagen. Mamman stod bredvid och sade inte åt honom att akta på sig så vi kunde komma förbi. Mamman bara stod där och kikade skrattretande på oss. Killen aktade inte sig även fast jag bad honom om det och mamman stod fortfarande och bara glodde. Tänk vad det finns för människor, vuxna människor som skall uppfostra sina barn till dugliga samhällsmedborgare.. Jo jag tackar ja! Vi kom förbi tillslut och när jag åter vände mig om mot mamman så smålog hon bara. Pajas!

Veckosummering färdig och likaså kvällens efterrätt. Någon som kan tyda bilden och lista ut vad det är vi bakat tro? ;) Ha en mysig kväll!



/ K & M

2 kommentarer:

Anonym sa...

rabarberpaj eller?

Kristin Moser sa...

japps, alldeles riktigt!:)