tisdag 24 april 2012

Från storlek 45 till 80- månadsmix och tankar!

 Idag när jag vaknade möttes jag av det bredaste leendet från min lilla son. Ett leende som fick mig att smälta inombords och som fick mig att reflektera över den gångna tiden. 9 månader idag. 9 hela månader som susat iväg i en otrolig takt. Mammaledigheten har varit helt fantastisk och jag har njutit av varenda dag med min Milo. Denna lilla pojke som en gång var så liten.. så pluttig.. så späd.. så lugn och 2800 gram tung.. denna lilla pojke som hade armar smala som pappas tumme och ett huvud som fick plats i handflatan på mamma.. det är rätt sjukt nu när man tänker tillbaka på att detta faktiskt bara var 9 månader sedan.. När man ser dessa fotografier så kommer alla känslor tillbaka från den tiden och inombords blir man alldeles varm.  En liten tår av lycka trillar också ner  från min kind och tacksamheten jag känner över att just jag får uppleva detta, att vara mamma, går inte att beskriva. Älskade bebis, som hade den absolut minsta blöjan och ändå satt den upp i armhålorna på honom.. min fina gosse, som du har växt, från storlek 45 till 80.. 



Det finns en hel del Milo gillar och en hel del som inte kommer på frågan. En glad grabb men bestämd är han också. Nyfiken, sprallig, busig och charmigare än någonsin.. En liten individ som har en alldeles egen personlighet och på innefronten just nu är följande:

- Lekkamrat = mamma  och pappa. Ja, vi är de allra roligaste personerna för tillfället och med oss på plats så är humöret på topp. - Kasta saker och släppa taget är också superkul och favoritgrejerna just nu är den nya plastmobilen som spelar, alla fjärrkontroller, allt som är runt och rullar, platta långa föremål som går att banka med och att resa sig mot stora grejer. - Allt som har hjul eller går att köra med är toppen liksom att krypa runt i hela lägenheten. 

- I matväg funkar färsrätter bäst och gärna med någon form av mosad pasta. - Mangon är en klar favorit och just nu har han dille på majskrokar. - Vatten dricks massvis av och får han banan så tackar han inte nej.

Protesterar gör han med allt man tar ifrån honom och argast blir han när han inte får mant precis på den sekund som hungern slår till. - Serveras det inte ur fruktburkarna så blir han tokig och ger ifrån sig skrämma-tanterna-skriket. Ja, en personlighet som heter duga men ack så härligt att se denna lilla grabbs utveckling vecka för vecka. Månad för månad kommer nedan och se vilken skillnad det är, liten börjar bli stor, grattis på 9 månadersdagen min fina son.




   9 månader av lycka. 9 månader av glädje. 9 månader av kärlek, älskade Milo! 

/ K    

8 kommentarer:

Mamma till William och Wilma sa...

Godmorgon i vår solen.Ja tiden går för snabbt fram när man tänker på att deras första tid man har med de..Söta bilder på sötisen..kram

Emma - Mamma till Viggo & Melker. sa...

Tänk vad dom växer nå otroligt under det första året... Tänk en liten liten bebis växer sig till ett litet barn och en liten personlighet på bara 1 år :) Så häftigt tycker jag vad fort det går!! Just första året som man ser sån stor förändring :) Bara de första månaderna liksom! :D

Han är så söt er lille Milo! :)

Sv: tack för tipset om Rustas tapeter, måste kolla in några av dom irl :) Att slippa mönsterpassa vore ju underbart!! :) Även priset!!

Hoppas ni får en härlig dag :)
Kram

Malin Brynolf Pedersen sa...

Grattis Milo! Så stor han blivit! Hoppas ni får en underbar dag i solen! Kram

mamma till Wilmer 4mån sa...

Hela jag smälter när jag läser ditt fina inlägg. För vist är dom allt dom små guldklimparna

Mamma till William och Wilma sa...

Ja i dag har vi haft en underbar dag,,gått snabbt men nu är båda barnen hemma o det är det bästa,bara manen som saknas.
Nu mot eftermiddag blåser det upp..blåser det där ni bor också nu? Det var väl i slottstaden ni bor eller är ja ute o cyklar? kram kram

Mamma till William och Wilma sa...

Ja nu får vi hålla tummarna extra hårt så det blir fint väder nu framöver..I morgon blir det en lång promenad med barnen om vädret är bra..Ha en fin kväll gumman.kram kram

Maja sa...

Åh men gud har han varit så liten? Han fick ha 45 i kläder alltså? Så liten var ju aldrig min Milo :)
Grattis igen fina Milo! ;)

GabbiKehrer sa...

Tänk vad mycket som händer på sån kort tid! Otroligt söt lite plutt =)