torsdag 5 april 2012

Tidiga Påskharen!

Älskade vita fluffiga lilla kanin till husdjur. Han är så snäll, sitter still när man gosar med honom och lyder en likt en hund. När man kommer innanför ytterdörren står han i hallen och väntar och när man kallar på honom så kommer han farande i en rasslande fart. Knäckebrödsprassel från skafferiet nappar han på direkt och tar man fram en bunte persilja så har man honom genast svansande runt benen. Tokiga söta kanin. Idag, såhär i påsktider blev han pimpad med en och en annan fjäder på sitt långa öra och med en kvist från påskriset i munnen fick vi några roliga foton på honom!



Idag kom jag och F till att diskutera gamla barndomsminnen gällande Påsken. F höll på att kikna av skratt när jag berättade om när jag var liten och skulle gå påskkärring med kompisarna runt kvarteret. En sjal runt huvudet, ett långt förkläde, en kvast, en kaffekanna och lite rouge med fräknar- så var påskkärringaoutfiten färdig. Nu var det bara så att jag inte skulle vara kärring utan KYCKLING! haha. Jag vet egentligen inte varför, men jag gillade inte alls att klä mig som en sådan kärring. Nej, mamma fick konstruera en dräkt med fjädrar av gult tyg och som fötter hade jag gula diskhandskar i gummi. En orange näbb av färgat papper och så var man nästan klar. På huvudet hade min kreativa mamma fixat så att jag hade ett äggskal. Ett äggskal av papiermashé som även det var målat gult och fjädertäckt. Så såg man ut som en nykläckt kyckling. En nykläckt kyckling som sprang runt och delade ut hemmagjorda påskkort, sjöng visor och tiggde godis med kompisarna! Ja, det var tider det ;). I år håller jag mig nog neutral, det räcker med påskharen vi har i huset! haha! ;)

/ K & M

7 kommentarer:

Teresa sa...

SV: Vi köpte faktiskt Melwins duplo på ullared, inte alls farliga priser där ju (:

Mirre sa...

Ohh tack, samt vilken sötnos det var här

KiwiBerries sa...

sv: åh jag tycker den är så fin, men vi har ju inte hunnit sätta ihop hela än så det blir till att göra idag! =)

Anonym sa...

HAha.... den där kycklingdräkten minns jag, det var ett jäkla meck att sy fast alla fjädrar på tröjan och papiermachéhatten tog nästan en hel vecka att göra. Men fint blev det!

kram mamma

Angelina sa...

Tack så jätte mycket! :) det var snällt sagt :) Din blogg är med jätte fin :) Ha en underbar påsk!!

kram

Kristin Moser sa...

haha, ja den dräkten jobbade vi hårt med för att få ihop ;)

Lotta, Millebus & lill* i magen sa...

sv. tack=) Jag har en söt påsk kyckling, men den slår du med hästlängder med din söta påsk kanin=) Glad påsk!!