söndag 16 oktober 2011

Milos fantastiska dopdag!

Strålande sol, klarblå himmel, vackert dukade långbord, vikta rosenservetter, färgglada ballonger, babyblå sidenband , utsökt smörgåstårta, hemmabakade kakor, trevliga gäster, fina presenter och en sockersöt liten Milo!




Milos dopdag började med en stressig morgon då vi vaknade en och en halv timme senare än vad vi planerat. Bullar inhandlades till frukost och sedan packades alla de sista sakerna in i bilen. Medan Milo sov vidare så gjorde vi oss i ordning. Vi plockade upp morbror Micke och Ulrika sedan begav vi oss ner mot näset. Det sista i lokalen ställdes i ordning och drycken sattes på kylning. Vilken underbar dag att döpa ett barn på. Att döpa vår lille kille. Efter att hälsat på våra gäster och alla satt sig i kyrkraderna så kunde akten börja. Klockorna ringde över Skanör. Ombytt och matad somnade Milo i F:s famn och tillsammans med Milos fyra faddrar Micke, Annicka, Tessie och Matte så tågade vi in i kyrkan. Lite nervöst vill jag påstå att det var, det kändes nästan som om vi skulle gifta oss. De hade satt ut stolar till oss så vi inte skulle behöva stå.
Tryggare kan ingen vara, några böner, lite berättelser ut Bibeln sedan var det dags för vår fantastiska sångerska Carloline att sjunga. Hon sjöng Du är allt och Det vackraste och detta gjorde hon a capella. Hennes fantastiska röst gick rätt in i hjärtat och jag lovar att det inte var många ögon som var torra i kyrkan. Milo fick sedan vatten på huvudet och han gillade det. Milo har alltid gillat att bada så en liten skvätt i håret var bara roligt. Lillkillen var lugn och tyst under hela akten och tittade nyfiket på sin publik. Att stå i centrum sägs ju vara vad ett lejon gillar och då Milo är född i lejonets tecken verkar detta stämma rätt så bra. Han verkade nöjd med allas blickar och uppmärksamhet!







En halvtimme senare var vi inne i doplokalen. Vi skålade med champagne och satte oss till bords. Jag måste säga att var mycket nöjd med vår dukning. Vi hade dukat som ett U och längst fram hade vi en projektorduk som visade ett bildspel på Milo från den dagen han föddes fram till idag, den 16/10-2011, hans dopdag. Milos mormor hade bakat supergoda smörgåstårtor, två med rostbiff och skinka och två med skaldjur. Efterrätten bestod som sagt av mina kakor. Mormor och farmor har också hjälp till och syster Vickan med hennes berömda morotskaka. Mätta och belåtna var det dags för presentöppning och Milo fick så mycket fina saker. Allt från sparkbil och böcker, till påslakan, speldosor, kläder, halsband, ramar, serviser och fina leksaker. Milo kommer att ha jättekul med alla sina saker om ett tag. Snart är det nog dags att göra i ordning ett rum till vår lille kille.


Även fina dagar har ett slut och när nästan alla gästerna gått hem kunde vi vila våra fötter. Mormor, morfar, farmor, farfar och några andra hjälpte till med städning, disk och servering så det tackar vi verkligen för. Detta blev en mycket lyckad dag som vi aldrig kommer att glömma. Tack alla nära och kära som ville vara med och förgylla vår sons dopdag. Ett stort tack till Mormor Inger som fixat all mat, till Caroline som sjöng , till Macs som fotograferade och till Leif som filmade. Ni är alla underbara! Nedan kommer massvis med fina bilder, titta och njut :)












/ K & M

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för igår, det blev ju riktigt lyckat med gemensamma insatser. Fina bilder också men det var ju fint folk . Ta nu lite vilopaus idag!
kram mamma.

Kristin Moser sa...

Tack själv för all hjälp! Du är en pärla! Hörs ikväll! Kram