fredag 28 oktober 2011

Pump it up! ;)



Ja, då var årets pumpa färdigkonstruerad och jag måste säga att den blev riktigt fin. I vår familj har vi alltid haft som tradition att göra en pumpa så här års. Man ritar en massa olika ansikten och väljer sedan ut ett av motiven till utkarvning. Det är lite meck innan man kommer till själva konstruktionen. Först skall pumpan sköljas av från jord och sedan skall allt fruktkött med kärnor tas ur. När väl det är gjort så kan man börja skapa. Idag tänkte vi att kärnorna skulle utnyttjas så vi rostade dem med lite olja och salt i ugnen.





Milo satt och babblade med sin bilderbok medan jag gjorde pumpan och när den väl var klar så inspekterade han den noga. Han rynkade ögonbrynen och undrade nog vad det var för konstig orange varelse med en stjälk på huvudet.




För mig har Halloween alltid varit en av de roligaste högtiderna (om man nu vill kalla det så) på året. Vi smyckade alltid ut oss som läskiga monster och gjorde "Bus eller godis" i lag. Vi var många barn på det område som jag bodde på som liten så för att vara lite effektiva så gick vi tre och tre. Sedan delade vi på allt godis och alla pengar som vi fick. Jag minns att man ibland lyckades skrapa ihop 14 kronor var som man sedan dagen efter gick och köpte ännu mer godis för. Vi hade en deal att om man ringde på någon som gav en glass så fick man äta upp den, annars skulle allt delas exakt lika! Det var tider det. Frågan är om man fortfarande håller på med sådant? Kul var det iallafall :)


När vi var klara med pumperiet så slog vi oss ner framför tv:n en stund och lille Milo fastnade framför Top Model. Han satt som fastklistrad, sötnosen lille. När programmet var slut tog vi en lång promenad till Västra hamnen med Rebecka och söta Ellie. När man går och pratar om allt mellan himmel och jord så springer tiden snabbt iväg, det känns som man kan gå hur länge som helst. Det har varit en härlig fredag än så länge och då F snart kommer hem så väntas en fortsatt härlig kväll. Trevlig Halloweenhelg där ute.




/ K & M

Inga kommentarer: