tisdag 25 oktober 2011

När konstnären greppar penseln!

Rött och blått blir lila, det har Milo fått lära sig idag. Den konstnärliga ådran togs idag fram då det var dags att måla nya Milo-tavlor. Milo fick på sig baskern och med penseln i högsta hugg så började skapandet. Vi kavlade upp brallorna, tog av strumpan och penslade på med massvis av härlig färg. Sedan tryckte Milo ifrån mot duken. Då tavlan liknade en fjäril fick den döpas till Steps by a butterfly.. skapad av mästerkonstnären Milo Owe Ström Moser!




Nu när Milo börjat greppa så kunde han till och med hålla i penseln själv. Givetvis så hjälpte mamma till att pensla på färg och att kladda verkade vara riktigt roligt. När vi skulle tvätta bort all färg så blev skötbordet en enda stor färgpalett. Överallt hamnade det färg och den en gång vita fårpläden är numera brun-röd-gul-grön-lila! Men vad gör det, kul hade vi iallafall! :)



När vi var mitt uppe i avtvättandet av färgen så bankade det på fönsterrutorna i vardagsrummet. Vi tog oss bort dit och där ute stod mormor och morfar och vinkade glatt. De kom på ett spontant fikabesök och gosade lite med sitt lilla barnbarn. Milos feber var idag som bortblåst med vinden men vi tog det ändå ganska så lugnt. På förmiddagen var vi ute på en lång och härlig promenad i solskenet men efter ca 1, 5 timme var vi nöjda och gick in. På middagsschemat stod det idag italienska färsbiffar med klyftpotatis, Jensens favoritsås och en smarrig sallad. Det är till och med så att det nu skall bakas efterrätt, en äppelpaj alá Kristin och den brukar bli mycket god. Jag har ju lite skumma saker som tex salt i men det är det som gör susen!



Världens minsta och sötaste konstnär tackar för denna dag och laddar inför morgondagens visit på högskolan då det är dags för mamma att färdigställa examensarbetet!

/ K & M

Inga kommentarer: