fredag 7 oktober 2011

Our home, in the middle of the Regementsgatan..



Man skall vara glad över att ha ett hem.. och man skall vara ännu gladare om man har ett hem man verkligen trivs i. Jag och F har bytt stil i vårt hem sisådär en 30 gånger sedan vi flyttade ihop för snart tre år sedan. Inte för att vi inte har trivts men för att förnya lite. Allt från lila-randiga till limegröna tapeter har prytt våra väggar och ibland har jag till och med skrivit egna väggtexter. I denna lägenhet är det lite annorlunda. Denna lägenhet bär på en speciell känsla och vi bara älskar den. Som de flesta lägenheter här i Slottstaden är även denna i en äldre stil. Högt i tak, fiskbensgolv och stukatur i taket. Underbart tycker jag. Eftersom denna lya nyligen var renoverad så ger den en härlig känsla då den gamla stilen mixas med den moderna. Förr har vi varit insnöade på lite mörkare möbler såsom svarta stolar, svart tv-bänk och hyllor mm i mörkare nyanser. Nu har vi kommit underfund med att vi ska ljusa upp hemmet lite mer. Egentligen så behövs det inte då vår fina älskade underbara lille solstråle lyser upp det tillräckligt dygnet runt ;).




Men iallafall så ska de svarta stolarna bytas ut mot vita. Är någon intresserade av 8 svarta för ett överkomligt pris så hoja till! Gardinerna som var bruna byttes igårkväll ut mot vita liksom soffkuddarna. Nya vita ljus skall införskaffas och ett vitt soffbord istället för det rosa. Rosa soffbord har varit vackert länge men nu har jag äntligen övertalat F till att byta ut det ( F har älskat det sedan han såg det första gången ). Lite vita krukor blev det med istället för de svarta. Resten får bli helgens projekt och jag slänger ut lite bilder när vi är färdiga.





Fondväggen ovan täcker en av våra väggar i vardagsrummet. Denna vägg är en vägg i kärlekens tecken. Den påminner en ständigt om kärleken, lyckan, glädjen, passionen och att alla människor i hela världen kan förstå varandra. Alla människor förstår budskapet utan att kunna språket. Denna vägg är vacker och för att komma in i sovrummet så måste man passera rätt igenom väggen, alltså genom dörren som är som ett valv. Man vandrar genom en kärleksmur rätt in i ett avskilt rum. Ett rum av drömmar... drömmar om livet, drömmar om framtiden och drömmar om varandra..drömmar om varandra för evigt...

/ K

Inga kommentarer: