torsdag 9 februari 2012

Babydate & Kellogsbiscottis för hela slanten!

Torsdagen är snart över och det har varit en dag fylld av bebisbus, trevligt snack, fika, bak, promenader, barnklädeskoll och mys. Nadja kom på besök med lilla Kenzo och vi lunchade tillsammans allihop. Kenzo satt fint i matstolen och smaskade på sin mat medan vi åt nybakta rosenbullar med ost och marmelad. Lille Milo sprallade omkring i gåstolen och var allmänt nöjd med att följa kaninen med sin blick. I soffan slog vi oss sedan ner och båda grabbarna var som skator när de fick syn på de silvriga ljusstakarna på bordet, allt som blänker skall man ju ha!




Milo visade Kenzo sitt nya rum och där inne fann killarna de pipande gummibaddjuren som Milo fick för ett tag sedan. Den gröna grodan och den orangea sköldpaddan blev självklara val när det kom till att känna. I leksakslådan grävde de fram det ena med det andra och så var det åter dags för provsmakning..




Efter en mysig dag med fullt ös så bestämde vi oss för att baka. Jag hittade nämligen ett recept på Kellogsbiscottis häromdagen i en tidning. Då jag aldrig tidigare gjort skorpliknande kakor så var det med spänning vi satte igång. Hmm.. vad behövdes då? Ägg, socker, mjöl, bakpulver, salt, olja och Kellogs ALLBRAN!





Vi krossade flakesen och vispade ihop ägg och socker så att det blev poröst. Alla de torra ingredienserna östes ner i bunken och blandades runt till en härlig smet. Bakplåtspapper på en ugnform lades ut detta spröda papper blev genst roligt att prassla med. Sötnosen greppade tag i pappert och skrynklade ihop allt vad han kunde till en boll. Superroligt med papper! Smeten klickades ut i lagom stora bitar. Det stod att de skulle vara inne en halvtimme och när vi tog ut de såg de verkligen underliga ut.. hmm.. skulle det verkligen bli ätbara hälsobiscottis av dessa? De skulle svalna en kvart för att sedan skäras upp i ca 3 cm långa snittar. Sagt och gjort! Ytterligare en timme skulle de torkas på 100 grader i ugnen och när vi tog ut de var de helt perfekta. Det doftade underbart gott i lägenheten och vi var så klart tvungna att testäta dem. De var riktigt goda och lagom söta. Det kan ha varit första gången som någonting blivit riktigt bra i vår ugn så kanske är inte gasugn helt fel ändå, iallafall inte till Kellogs hälsobiscottis ;).




En lugn kväll med familjen väntar! Hoppas ni haft en bra dag om inte annat får en fin kväll!

/ K & M

Inga kommentarer: